Vezi ca scrisesem mai sus.
Originally Posted by miercuri:
Merg citite intr-un concediu mai lung. Pana acuma sunt 10 volume si se pare ca tot mai apar. Dar ma indoiesc tare mult ca serialul o sa ajugna la un numar asa mare de sezoane. Cel mai mult mi-au placut volumele 7 si 6, mi s-au parut de departe cele mai eventful, sunt mai multe personaje si intriga e mai serioasa. Ultimele trei carti in schimb au fost tot si tot mai slabe, chiar nu inteleg de ce nu incheie odata seria.
Marea mea problema cu cartile e ca sunt foarte unidimensionale, Sookie e naratorul si e destul de simpluta actiunea. Nu ai decat perspectiva ei, nu exista the side stories si personajele sunt dezvoltate incomparabil mai putin ca in serial, unele nu exista deloc, sau sunt doar pomenite in treacat. Bill e a bit of a jerk si devine aproape insuportabil pe parcurs, iar Sookie tot si tot mai bitchy. Serialul a luat datele problemei din carti, dar o propus rezolvari mult mai spectaculoase. Cam tot ce-au schimbat in legatura cu plotul si personajele mi s-a parut spre bine, cu o mica exceptie poate.
|