Fargo - 5/10
Un film care ma face sa ma-ntreb la ce naiba s-au uitat toti cei care l-au ridicat in slavi in halul asta. L-am auzit mentionat de zeci de ori si numai in contexte pozitive. Daca am mai luat in calcul si nota mare de pe imdb nu-i de mirare ca am avut ceva asteptari de la filmul asta. Speram sa fie bun, nu neaparat o capodopera ... dar nu a fost bun, nici pe departe. A fost mediocru.
Povestea nu e cu nimic speciala. Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca e inspirat din fapte reale. Prefer o lucrare de fictiune interesanta decat una realista dar banala.
Actingul mi s-a parut ok dar nu-s expert in materie sa pot face o analiza in detaliu a performantei fiecarui actor si a subtilitatilor care-i definesc prestatia. Tot ce stiu e ca personajele au fost si ele , ca si restul filmului, destul de banale. Personaje obisnuite in imprejurari obisnuite (cel putin relativ la lumea filmelor) ... chiar nu vad unde e performanta actoriceasca in asta, desi filmul a castigat un oscar pentru cea mai buna actrita. Cel putin dialogurile au fost reusite, asta ar fi singurul aspect pozitiv din punctul meu de vedere.
Legat de regie, iarasi, n-am vazut nimic exceptional. Am citit pe forumul imdb cu zambetul pe buze cum unul din fanii filmului aprecia cum, chiar si vara, intr-o caldura torida, filmul a reusit sa-i induca senzatia de frig. Behold the power of cinema in all its glory. Un film cufundat in zapada si peisaje desolate, in care oameni imbracati gros incearca sa-si dea jos gheata de pe parbrizurile inghetate. Wow. Ma intreb cum de-au reusit sa induca o asemenea senzatie.
The big lebowski e o capodopera comparativ cu filmul asta. Bine, the big lebowski e o capodopera per ansamblu dar cu atat mai mult daca e pus in balanta cu titlul de fata al fratilor Coen.