Thread: "Inception"
View Single Post
Old 04 Aug 2010, 19:21   #199
rifa
Guru

rifa

Originally Posted by marius_em:
Pentru ca acest lucru nu e posibil natural, si aparatul de vis colectiv a ramas la nivelul real, ceea ce folosesc ei in vis pana la urma e doar o proiectie.

Aici, sincer, nu inteleg ce vrei sa spui. Toate obiectele din vis sunt proiectii. Pana si apa pe care Fischer o bea la acel bar. Nu cred eu ca aparatul ala de vis colectiv e mai diferit fata de un calculator sau fata de un pahar cu apa. E acelasi lucru. E un simplu obiect care in vis are aceleasi functii. Nu inteleg ce e de neinteles.

Despre raportul 5 minute reale la 1 ora de vis, nu matematica era problema. Ci chestiunea in sine. Sa spunem ca raportul e corect, daca el se aplica progresiv pe fiecare nivel, poti sa te intrebi pana la urma cat de rapid e capabil creierul uman sa proceseze. Adica al nivelul 3, in visul lui Eames, raportul era de 1 la 1700, adica un minut in lumea reala echivala cu aproape o zi. Si unde mai pui ca in acelasi minut, in limbo treceau zeci de ani. Adica, wow! Zeci de ani de experiente, de memorare, de uitare, de sentimente, de tot felul de reactii chimice, intr-un minut.

Si problema care e?

Despre face-shifting-ul lui Eames, da, e buna asta ca in vis e posibil orice. In cazul asta poate era o idee sa apara Batman si sa se bata cu aia, pentru ca e posibil orice. Ideea mea nu era daca e posibil sau nu, ci cum e posibil. De ce numai Eames, si nu si ceilalti?

Pentru ca Eames avea talentul necesar probabil. Se antrenase ani de zile in domeniu. Pui niste intrebari mult prea "grave" cred eu. E ca si cum as intreba eu in Ocean's Eleven... De ce nu coboara in seiful hotelului Rusty si nu Daniel? De ce Daniel si nu Rusty?... Este vorba de pregatire. La cum pui tu problema putea sa vina si Batman dar atunci filmul dadea in limitele penibilului. Eames era un Forger (Falsificator) si tehnologia permitea acest face-shifting iar el era specializat in domeniu.

Dar cum spuneam, nu astea sunt relevante, sunt detalii ce-mi amintesc de discutii intre trekies. Astea le accepti sau nu.

Si-atunci daca nu sunt relevante de ce-ti mai bati capul cu ele...
rifa is offline   Reply With Quote sendpm.gif