Thread: "Inception"
View Single Post
Old 04 Aug 2010, 11:08   #198
marius_em
Guru

marius_em

Da, deci ori nu inteleg, ori nu intelegeti ce vreau sa spun.
Am inteles logica viselor suprapuse, am inteles rolul arhitectului, etc. Ce m-a lasat in intuneric e chestiunea visului colectiv in vis colectiv.
Adica suntem in plan real, avem o tehnologie ce permite diversilor subiecti sa impartaseasca un vis, lucru imposibil fara acest catalizator artificial, nu?
Ok, pana aici bine, insa la urmatorul nivel, in vis, se reia povestea de mai sus, adica subiectii diferiti impartasesc un vis in vis. Cum? Unde mai e acel catalizator artificial? Pentru ca acest lucru nu e posibil natural, si aparatul de vis colectiv a ramas la nivelul real, ceea ce folosesc ei in vis pana la urma e doar o proiectie.

Despre raportul 5 minute reale la 1 ora de vis, nu matematica era problema. Ci chestiunea in sine. Sa spunem ca raportul e corect, daca el se aplica progresiv pe fiecare nivel, poti sa te intrebi pana la urma cat de rapid e capabil creierul uman sa proceseze. Adica al nivelul 3, in visul lui Eames, raportul era de 1 la 1700, adica un minut in lumea reala echivala cu aproape o zi. Si unde mai pui ca in acelasi minut, in limbo treceau zeci de ani. Adica, wow! Zeci de ani de experiente, de memorare, de uitare, de sentimente, de tot felul de reactii chimice, intr-un minut.

Despre face-shifting-ul lui Eames, da, e buna asta ca in vis e posibil orice. In cazul asta poate era o idee sa apara Batman si sa se bata cu aia, pentru ca e posibil orice. Ideea mea nu era daca e posibil sau nu, ci cum e posibil. De ce numai Eames, si nu si ceilalti?

Dar cum spuneam, nu astea sunt relevante, sunt detalii ce-mi amintesc de discutii intre trekies. Astea le accepti sau nu.

Last edited by marius_em : 04 Aug 2010 at 11:11.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif