Originally Posted by marius_em:
Deci are carente la "suspension of disbelief", cel putin pentru mine. Cum putea acel aparat de vis colectiv sa se teleporteze in vis, si, mai mult, sa aiba acelasi efect in vis, ca in realitatea, ducandu-ne in vis in vis. Se putea face tranzitia din vis in vis si fara aceasta tehnologie? Era vorba doar de un "placebo"? Adica, indiferent de nivel, aparea acel instrument portabil, si nu inteleg cum functiona. Apoi, de ce era nevoie de "kick-uri" sincronizate? Sigur, toata faza a fost uber-cool, dar de ce era necesara? Sau cum isi schimba unul din protagonisti infatisarea? Sau de unde regula ca 5 minute egal 1 ora in vis? Si tot asa in visul din vis, poate la infinit.
|
Te-ai cam pierdut in film tinand cont ca si intrebarile tale sunt cam scoase din "fund"...
1. Acel aparat de vis colectiv putea sa se teleporteze precum orice alt obiect... Acel aparat nu este nimic altceva decat un diplomat...
2. Era si un site facut ca sa explice rolul acelui "aparat de vis colectiv"... Dupa cum probabil ai observat, aparatul continea mici sticlute pline cu o substanta numita sedativ. Din acele tubulete pline cu sedativ plecau niste "perfuzii" care erau "conectate" la persoanele implicate sau subiectii implicati in vis. In momentul in care acel buton magic era apasat sedativul isi facea treaba.
3. Tinand cont ca avea nevoie de acel sedativ pentru fiecare vis in care intrau trag concluzia ca aveau nevoie si de acele diplomate.
4. Aveau nevoie de kick-uri sincronizate pentru a nu se "rupe balanta" in vis intre participanti si pentru a iesi in acelasi timp din mintea subiectului... Iti si explica in film de ce au nevoie de acele kick-uri sincronizate... E ca si cum ai da o spargere la o banca si cei 10 protagonisti ar pleca pe rand... S-ar duce naibii toata spargerea... Complicatii in plus nu crezi? Eames spunea legat de Inception... "It's a very subtle art"...
5. Unul din protagonisti isi schimba infatisarea pentru ca era un falsificator (Forger)... Mai multe as putea spune dar tind sa cred ca nu ai inteles mai nimic din film... Cel putin detaliile astea ti-au scapat si sunt cam multe... Eames cred ca vorbeste de toata treaba asta vreo 10 minute in tot filmul...
6. Regula de 5 minute = 1 ora in vis pleaca de la faptul ca ei aveau un vis lucid fortat de acel sedativ... De ce mai mult timp in urmatorul vis?... Aici deja e pura logica si matematica si nu am ce raspuns sa-ti dau... Fa un calcul...
7. Parerea mea... mai uita-te macar odata la film...
Legat de gasirea unei hibe in film... m-am gandit la una (desi nu poate fi numita o hiba ci din contra un detaliu care schimba putin cam toata povestea)... Si la asta chiar as dori un raspuns...
Tinand cont ca verigheta se afla pe mana lui Cobb in vis iar in realitate nu... De ce totem-ul lui Cobb n-ar fi fost verigheta in sine?
Titirezul a fost totem-ul lui Mal... Tinand cont ca numai ea putea cunoaste sau recunoaste adevarul din totem oare Cobb nu folosea acel totem mai mult in scopuri, sa le spunem, defensive din punct de vedere sentimental? Sa nu uitam ca, in toate cazurile, Cobb invarte acel titirez dupa ce Mal ii apare in subconstient... Probabil vrea sa-si confirme faptul ca Mal e doar un vis si ca ea nu exista in realitate... De aceea si invarte titirezul dupa ce se trezeste...
De-aici tragem concluzia ca titirezul este irelevant pentru sfarsit si ca Nolan a reusit sa ne induca in eroare (cel putin pe unii dintre noi)...
Titirezul infirma doar prezenta in lumea reala a lui Mal, verigheta confirma diferenta dintre visul si realitatea lui Cobb...