View Single Post
Old 02 Aug 2010, 23:13   #756
Ipu
Discipolul Diavolului

Ipu

Cum o să oprească Nicolaescu un film pe baza unor asemenea probe? Firește că n-are cum.

Dincolo de povestea plină de tâlc și de interpretarea antologică a acelui grup minunat de actori, pe mine personal m-a șocat la filmul lui Nicolaescu pregnanța mitului christic, într-o epocă în care totuși misticismul, religios sau nu, era considerat retrograd și de prost gust.

Bogdan Dumitrescu nu a regizat filmul Unde la soare e frig, pe care-l dedica memoriei lui Amza? Se vede treaba că și această re-ecranizare se vrea într-un fel un omagiu pentru interpretul clasic al lui Ipu, nebunul sa(i)tului. Personal, alegerea protagoniștilor (Depardieu și copilul) nu mă miră. Mă nedumirește în schimb distribuirea lui Keitel în rolul preotului. Cel mai probabil, producătorul Mitulescu vrea să-și treacă pe CV colaborarea cu încă vedetă internațională.

Noul film având un titlu care s-ar traduce liber „(Ipu,) Deci ascultă (ce zic eu)”, e de presupus că măcar remarcabila scenă din finalul peliculei semnate de Nicolaescu va fi realizată în mod diferit, dacă nu cumva va lipsi de tot.