Thread: "Inception"
View Single Post
Old 31 Jul 2010, 23:39   #177
rifa
Guru

rifa

Eu nu am inteles niciodata de ce trebuie comparat Inception cu Matrix sau Blade Runner. Toate cele 3 filme sunt capodopere pentru vremea lor din punctul meu de vedere. Ca Inception ar fi mai slab ca cele 2 filme mentionate asta este alta mancare de peste. Din punctul meu de vedere Inception este o capodopera a ultimului deceniu in materie de filme SF si atata tot. Din cate stiu, cand aparuse Blade Runner, o gramada de critici au sustinut intens ca filmul era un esec cinematografic pentru vremea respectiva si iata ca 28 de ani mai tarziu este vazut ca fiind un clasic al genului. Momentan cred ca Inception isi merita pe deplin marea majoritate a laudelor. Timpul insa va fi un factor decisiv in stabilirea "clasicului" in Inception. Ma surprinde inca un lucru. Multi se arata dezamagiti intr-o oarecare masura de trairile avute in sala de cinema si as avea doua intrebari. Oare la ce se asteptau de la un film pentru care s-au cheltuit aproximativ 250-300 de milioane de dolari ? Nu merita apreciat oare curajul cu care Nolan s-a aruncat sa consume acesti bani pe un film ce are la baza o idee, consider eu, mult prea indrazneata pentru publicul curent obisnuit cu Transformers ? Si nu numai curajul dar si rezultatul in sine... Moon este probabil, la fel, unul din cele mai bune SF-uri din ultimii 10 ani. Si e de apreciat ceea ce a realizat cu un buget aproape inexistent si fara a avea parte de o campanie publicitara dezvoltata. Problema e ca Moon nu s-a adresat niciodata maselor si ne e foarte usor sa vedem arta acolo. Inception realizeaza acelasi lucru ca si Moon, diferenta fiind nivelul asigurat de cele 250-300 de milioane de dolari investiti... Aceeasi arta dar la un alt nivel...

Last edited by rifa : 31 Jul 2010 at 23:41.
rifa is offline   Reply With Quote sendpm.gif