View Single Post
Old 26 Jul 2010, 11:11   #449
SMC
Guru

SMC

Aseara la "Cinemas" s-a dicutat despre "Noul Cinema Romanesc"si despre perceptia generala a "filmului fara miza",concluzie finala dezamagitoare a spectatorului "de rand","ocazional",dar nu numai.Adica de la "Marfa si Banii" al lui C.Puiu incoace.
In linii mari...

Invitatii lui F.Barbu au fost A.L.Serban si R.Radulescu,scenaristul-regizor.Timp de aproape o ora s-a incercat sa se inteleaga de ce e perceput astfel,dar si preferintele cinefilului roman contemporan; stari de fapt ce s-au dovedit a fi strans legate una de cealalta.A.L.S. a spus ca orice totalizare vizuala (cinematografica),a ceea ce inseamna "miscare" implica "actiune",asa ca "miza"este un rezultat al actiunii.Altfel spus ,aceste perceperi ,teoretic,sint gresite.R.Radulescu spunea ca cinefilul roman e un "fan al genurilor cinematografice" si ca asta poate fi cauza reticentei lui in fata "Noului Film Romanesc" - care nu se incadreaza in recognoscibile genuri.

Concluzia,la care nu s-a ajuns,sau care a fost prea sugerata este : "Noul Cinema Romanesc" e "neinteresant";"facil";"doar un succes de stima pentru cineast",s.a (aici am citat din reactii ce mi-au ajuns mie la ureche),doar prin raportarea lui inadecvata,nejustificata,la cinema-ul comercial american.

Voi ce credeti?

"My darling... i am not a drunker,i am a drunk!"
Ray Milland - The Lost Weekend ,de Billy Wilder
SMC is offline   Reply With Quote sendpm.gif