Thread: "Inception"
View Single Post
Old 23 Jul 2010, 21:37   #81
rifa
Guru

rifa

Originally Posted by omudindulap:
De ce tot comparati TDK cu Inception?

Poate pentru ca e vorba de ultimele 2 filme ale lui Nolan, de aici si comparatia. Desigur, Batman are o intreaga franciza in spate iar Inception doar niste mici sageti catre "Matrix", "James Bond", "Blade Runner" sau "Dreamscape"... In consecinta sa compari cele 2 filme e stupid dar in acelasi timp pot gasi o logica sau mai bine zis un motiv la cei care o fac.

In opinia mea un mare aport la succesul de casa al primului l-a avut moartea lui Ledger, fara de care ma indoiesc ca filmul ar fi avut acelasi succes.

Succesul de casa da, bine zis, l-a avut si Ledger, dar nu cred ca moartea sa ci mai mult jocul sau. Nu am vazut pe nimeni sa spuna "ma duc sa vad dark knight ca e cu ala de a murit". Mai degraba am auzit vorbe cum ca "ala de a murit" a jucat foarte bine si ca filmul e bine realizat mai ales pentru un film Batman... Deci te indoiesti cam stramb zic eu de succesul filmului fara Ledger... Inception, fara o franciza in spate fara actor decedat sau alte clisee a reusit in 7 zile sa incaseze 100 de milioane de dolari numai in state, cifrele internationale neffind inca cunoscute...

Nu ne putem bucura de un film fara astfel de discutii legate de notele de pe imdb sau recenziile negative de pe rotten?

Ba da. Dar sunt unii care prefera sa comenteze si chiar sa se lase influentati de notele de pe imdb sau de pe "rosiametrul" celor de la rt.com. Este logic ca si notele de pe-acolo reflecta intr-o anumita masura bunatatea filmului (ce ma bucur ca twilight are 4...) dar nu intotdeauna. Iar ca sa ne referim strict la Inception, tinand cont ca are nota 9,3 si 9,1 in top la egalitate cu cele 2 "vapoare" ale cinematografiei din 60000 de voturi consider ca e un semn bun si ca filmul nu are cum sa fie prost. Poate sa nu-ti placa ideea sau poate sa nu-ti placa unele detalii dar filmul nu poate fi prost...

Vedem filmul si apoi vorbim. Zic ca e mai sanatos.

Asta da. Mai avem de asteptat pana pe 29. Prefer sa vad filmul in digital la movieplex decat sa-l vad in alta parte pe 28 pelicula... sau la Drive-In....
rifa is offline   Reply With Quote sendpm.gif