View Single Post
Old 22 Jul 2010, 17:15   #199
gropitse
Guru

gropitse

Judex, gro-pi-tse .

Situatia descrisa de tine nu tine o lumanare pe langa ce a scris mariu_em.Eu nu stiu cu ce mancurti a vorbit de i-au zis astfel de lucruri, insa stiu ca nu pot fi multi dar sunt interesanti sa zica asa ceva (ceea ce nu exclude ca stiu istoria adevarata).Ceea ce nu agreez este ca felul asta de a gandi este atribuit intregii populatii (absolut nejustificat).Daca e sa vorbim despre sursele de informatie, in primul rand ar fi scolile , nu? ori mai nou,nu stiu daca stiati de cursul de asa zisa Istorie integrata, conceput sa inlocuiasca cel de Istorie a romanilor. E o istorie fabricata, cu tente separatiste , comuniste la comanda ex-presedintelui Voronin. Daca la inceput Uniunea Istoricilor si o parte a populatiei s-au impotrivit introducerii in scoli acestui program cu succes, mai tarziu insa a fost inevitail .Va pare frumos , nu? Solutia a fost sabotarea cursului din interior daca a fost cu neputinta oficial,profesorii au continuat sa predea o Istorie a romanilor corecta, asa cum s-a facut ani buni sub numele de Istorie integrata(dar iarasi, nu peste tot, unii profesori au cedat din frica).Ce sa va mai povestesc? Despre persecutia liceenilor care aleg ca obiect optional la Bac Istoria romanilor?Elevii astia mai mult de 7 nu au cum lua.
Si ma intorc iarasi la tine , Judex, oricine , fie el din partea dreapta sau stanga a Prutului cu idei de a sustine si propaga valorile nationale este numit fascist. Cei dintre Prut si Nistru-s numiti mult, dar muult mai des si mult mai urat.Nimeni nu s-a gandit ca multi basarabeni-s pusi in situatia de ai convinge pe cei din Romania ca-i vad drept frati,si in acelasi timp -s intr-o 'lupta' cintinua cu cei de pe loc care gandesc altfel? Retoric .

Oh, Stefan cel Mare, Voronin toti acesti ani la orice eveniment, depunea dintai flori lui Lenin, dupa care lui Stefan.

dar vorba lui Radu Gyr ,
Nu dor nici luptele pierdute,
nici ranile din piept nu dor,
cum dor acele brate slute
care sa lupte nu mai vor.

Cat inima in piept iti canta
ce'nseamna'n lupta-un brat rapus ?
Ce-ti pasa'n colb de-o spada franta
cand te ridici cu'n steag, mai sus ?

Infrant nu esti atunci cand sangeri,
nici ochii cand in lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.

Last edited by gropitse : 22 Jul 2010 at 17:17.
gropitse is offline   Reply With Quote sendpm.gif