View Single Post
Old 20 Jul 2010, 14:15   #191
marius_em
Guru

marius_em

Nu stiu cum se face ca in Basarabia, toti moldovenii care se numesc Igor, Serghei, Boris sau Vladimir, invata pe moldovenii Ion, Gheorghe sau Vasile ce inseamna sa fii moldovean "patriot".
Eu vreau sa nu mai avem nici o legatura cu "fratii nostri". De asa frati ma lipsesc. Indiferent daca se declara romani sau nu. Cei ce se declara romani asista indiferenti cum e terfelit numele de moldovean. As vrea ca Romania sa ceara statului vecin sa nu-si mai spuna Moldova, dupa modelul Greciei cu Macedonia. Pana la urma e istoria noastra, a moldovenilor romani, a tuturor romanilor. Romania a luat nasterea prin vointa moldovenilor si muntenilor, Cuza a fost moldovean, cei mai mari oameni de cultura ai Romaniei au fost dati de Moldova. Mi-e sila cand toti rusii ne invata ei pe noi ce inseamna sa fii moldovean, mi-e sila sa-i vad cum depun coroane la statui ale lui Stefan cel Mare, si-l declara parintele "natiunii moldovenesti", de cum iubesc rusa si rusii, desi au fost si sunt fututi in continuare de ursul de la rasarit.

http://dodon.md/2010/07/moldova-moldoveni-moldovenesc/