Thread: Iiff 2010
View Single Post
Old 16 Jul 2010, 23:55   #1
keepwalking
Guru
 
keepwalking
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 2,598
Iiff 2010

Iata ca va avea loc si editia a doua a Festivalului de Film de la Iasi.
cateva date:

In octombrie va avea loc Festivalul International de Film de la Iasi. Inscrierile: pina pe 15 august.

A doua editie a Festivalului International de Film de la Iasi (IIFF 2010) va avea loc in perioada 06 – 10 octombrie 2010. Fiind singurul festival international de film din zona Moldovei, IIFF aduce la Iasi regizori, actori, producatori si distribuitori de film din Romania si din strainatate, prezinta pelicule de Oscar sau inscrise in competitia pentru Globurile de Aur sau a premiilor BAFTA, filme care au avut prima si singura proiectie in Romania, creaza evenimente cinematografice in incercarea de a suplini partial lipsa tot mai acuta a salilor de cinema si de a readuce publicul in cinematografe.

Alaturi de sectiunile competitiei de lungmetraj, scurtmetraj, documentar, animatie si film experimental, festivalul de anul acesta va prezenta la Iasi avanpremiere, retrospective si evenimente cinematografice inedite dedicate tinerilor cineasti.

Data limita de inscriere a filmelor selectionate este 15 august 2010.

Competiția oficiala

Competitia oficiala va aduce in prim-plan o selectie reprezentativa a curentelor recente din cinematografia internationala. Competitia oficiala are patru sectiuni – lungmetraj fictiune, scurtmetraj fictiune, documentar si film de animatie.

Festivalul va cuprinde urmatoarele sectiuni:

•Competitia de lungmetraj de fictiune este deschisa cineastilor care se afla la inceput de cariera si se va focusa pe suflul proaspat din cinematografia interna si internationala. Durata filmului trebuie sa fie peste 60 minute. Lungmetrajele trebuie sa fie debut cinematografic si sa fi fost realizate in ultimii doi ani, pana la data festivalului.
•Competitia de scurtmetraj de fictiune se adreseaza filmelor de orice gen, cu durata de maxim 30 de minute. Filmele trebuie sa fi fost realizate in ultimi doi ani pana la data festivalului.
•Pentru competiția de animatie, filmele trebuie sa fi fost realizate in ultimii doi ani pana la data festivalului, pot apartine oricarui gen, pot avea orice abordare artistica si realizare tehnica, conditia fiind si sa nu depaseasca 30 de minute.
•Filmele care vor fi inscrise in Competitia de documentar trebuie sa fi fost realizate in ultimi doi ani pana la data festivalului.

alte detalii pe www.iasifilmfest.ro
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif