View Single Post
Old 15 Jul 2010, 09:30   #9
Lelouche
Veteran

Lelouche

Sincer, am avut niste expectante neconsolate insa, de la Caravana cinematografica. Iertata sa-mi fie ignoranta, dar nu stiam ca scenariul se vroia o adapatare dupa Ioan Grosan. Pitbull, tie iti datorez multumiri, inclusiv pentru faptul ca postul tau m-a starnit si ieri am cumparat Planeta Mediocrilor, retiparita in 2008 de Polirom si care inca se mai gaseste prin librarii (cel putin la Carturesti,exista). Dupa cele cateva pagini rasfoite din Grosan, mi-am putut da cumva seama de ceea ce ai vrut sa spui cu inconsistenta scenariului din Caravana. Spiritul fin comico-ironic al lui Grosan ar fi trebuit exploatat mai mult in Caravana. Comparatia cu Nunta Muta in schimb mi se pare un pic cam exagerata, chiar daca, ca perioada de timp (istoric) ambele filme au un punct comun. Nunta Muta mi s-a parut o tragi-comedie superb inchegata, atit din punct de vedere al scenariului cat si al imaginii filmate.
Revenind, la un momentdat, legat de Caravana, in timpul vizionarii nici nu mai stiam la ce sa ma astept. Stiu ca se spune ca un film caruia nu-i prevezi scena urmatoare e un film bun, numai ca in cazul Caravanei, totul parea previzibil dar un previzibil haotic de tipul pictorului care picteaza un tablou si care se hotaraste cindva sa continue lucrarea aruncind cu goasele pe pinza sa vada cum se incheaga imaginea.
O nebunie haotica necentrata as numi eu Caravana.
Doamne ajuta insa ca se mai fac filme romanesti.
Lelouche is offline   Reply With Quote sendpm.gif