View Single Post
Old 01 Jul 2010, 16:21   #240
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Judex:
Ma ajuta cineva sa desfiintez MDL?
Da, vezi cä-l gäsesti în fata frizeriei de pe Cetatea de Baltä colt cu Uverturii.
E mic si bej. Adineaori, când am trecut cu Hera pe-acolo, a-nceput sä latre la ea ca apucatu', pitigäiat precum (nu-spui-tzine; pelsoanä-neînsemnatä), tot särind s-o muste de cur, da' färä sä ajungä, cä era prea înaltä pentru el.
Ati face o echipä, träsnet - fie contra Herei, fie anti-"M.D.L.".

Cât despre alea patru "lipsuri" repetate p-aici ca o manträ, eu as mai adäuga câteva, la fel de valabile:
- lipsa imaginii
- lipsa peliculei
- lipsa camerei de filmat
- lipsa ecranului
- lipsa aparatului de proiectie

Un lucru mä întreb (si nu la modul retoric - ci cât se poate de sincer):
Oare asta e o tacticä deliberatä (negarea evidentei, transformarea lui + în -), tocmai fiindcä deruteazä interlocutorul si-l lasä färä replicä, sau e doar rezultatul unor gravissime carente de perceptie, de un nivel comparabil cu al infirmitätii senzoriale (orbul si tabloul, surdul si melodia, etc.)?
Merge clar pe aceeasi linie negativist-absurdä pe care a jalonat-o recent etichetarea ca "lamentabilä" (pe baza unei secvencioare de pe youtube) a formidabilei interpretäri a doamnei Mateescu, de cätre marea actritä Ileana Cernat, aflatä aici la cel mai bun rol al ei în cinema, totodatä una dintre cele mai colosale interpretäri feminine din filmul românesc. Este un rol de compozitie desfäsurat pe un arc imens, realist, fin, nuantat, de o naturalete pur si simplu dezarmantä, dincolo de care se simt profunzimile nebänuite si insondabile ale unei umanitäti întortocheate si infirme, complexate si complexe în acelasi timp, cu un permanent labirint de lumini si umbre, de duiosie si cruzime, de savuros si insuportabil...
Bine, nu zic cä dacä voi trece vreodatä prin Manhattan, când voi vedea Empire State Building, am sä fiu constient de toate calitätile, complexitätile si detaliile lui arhitecturale; astea-s treaba cunoscätorilor. Dar sigur voi zice: "ce turn înalt", nu "uite-o groapä, atentie sä nu cädeti".

Last edited by Pitbull : 01 Jul 2010 at 16:24.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif