View Single Post
Old 28 Jun 2010, 19:14   #24
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Remarc douä lucruri semnificative:
Folosim paradigme analitice similare, pe care însä le concretizäm destul de diferit - lucru foarte firesc, de altfel; dar principalul rezultat este cä nivelul täu de exigentä e mult mai mare decât al meu (si, as zice, exagerat); acelasi repros i-l fac si lui Gorzo, în unele cazuri. Cred cä modul meu de a mä raporta la întreg, atât pe axa narativä (cap-coadä), cât si pe relatia intentii-realizäri, e mai prielnic unor concluzii echilibrate.
Privitor la problema prostului gust, pe care o abordezi în final, cred cä din nou avem de-a face cu douä niveluri de asteptare diferite. Recunosc, eu sunt deschis spre multe elemente de vulgaritate autoreferentialä, cärora le accept si le savurez umorul. De exemplu, numeroase bancuri care mä amuzä copios, cum ar fi äla:
Douä vaci croseteazä pe un gard. Trec în zbor doi elefanti, si unul zice: "Uite, mä ce vaci proaste!" la care o vacä-i räspunde: "Mä-ta-i bou."
Evident, e grobian si simplist - dar mä face mereu sä mä präpädesc de râs.
(Iar filme ca "Nunta mutä", "Ho ho ho", "Concertul" sau "Nuntä în Basarabia", sunt mult mai presus de acest nivel - orice s-ar zice...!)
Revenind la "Felicia...": cred cä podul din comparatia ta ar scârtâi pe alocuri, i s-ar zdrumica unele suruburi si piulite... Dar, per ansamblu, multe trenuri ar trece peste el nevätämate! Multe, adicä toate - cä nicicând nu s-ar präbusi.

Last edited by Pitbull : 28 Jun 2010 at 19:34.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif