View Single Post
Old 26 Jun 2010, 19:32   #20
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by keepwalking:
@gionloc,

totusi, astept de la criticii romani si altceva decat antologii de interviuri sau articole publicate in ziare.
vreau sa vad si eu niste lucrari de analiza, niste carti de teorie cinematografica, un minim efort de cercetare....

andrei rus chiar e unul din criticii actuali din romania care ar putea sa scrie lucrarile care par sa te intereseze pe tine. Si cred ca mai sunt doi trei ca el. Eu insa te intreb, cine citeste asa ceva? Ca pe un cinefil ca tine, vad ca nici macar asocierea Radulescu-Rohmer nu te inspira sa te gandesti la o alta perspectiva a unui film. ce pretentii sa avem de la oamenii normali?

Nu e ca si cum am consuma cu totii analize de specialitate scrise de straini, si ne-am plange ca nu avem ceva similar scris de romani. Sa fim seriosi, daca intrebi 90% din cinefili si cineasti de numele unor tereticieni importanti, or sa-ti rapsunda bazin sau aristarco, desi ei nu mai sunt actuali de ceva decenii bune...