@ rvn
doar atat poti?
Cu siguranta, e vina mea. Nu pot aprecia filmul la justa lui valoare. Nu pot depasi, nu pot vedea peste anumite lucruri:
1) Personajele.
Bastarzi sunt niste "melteni", niste prosti, proaspat sapalati pe creier. Planul lor de ucidere al lui Hitler era retardat, simplu de combatut de un om asupra caruia s-au comis zeci de atentate mult mai bine gandite (desfasurarea lui mai incolo). E imposibil ca astfel de dobitoci sa fie trimisi in spatele liniilor, parasutati, nu am cum sa fie o trupa speciala, sa fie in stare sa actioneze independent si sa poata supravietui.
Hans Landa incepe bine. E calm, tacticos. Are rabdare, e sigur pe el si pe ce se poate baza. E inteligent. Talentul sau providential ii usureaza munca astfel reusind sa il plictiseasca. In final, el este pacalit de imbecilul sef al "bastarzilor", este dus in padure si impuscat. Tot persoanjul frumos construit, ce apare ca fiind inteligent si viclean, este distrus. Tot intelectul lui este redus la un nivel mai jos de submediocru.
De Hitler, regizorul isi bate joc. Il transforma intr-un prost. 2 garzi de corp intr-o tara cucerita.
2) Plot-ul. E oribil si insultator oricarei persoane cu o cultura si o intelegenta decente.
Tot planul pentru uciderea lui Hitler pare a fi realizat de un copil de 6 ani pedepsit de parinti.
Din toata trupa, 2 persoane cunosc germana, alti 3 stiu 2 cuvinte in italiana, din pacate si acele cuvinte rostite prost. Reusesc sa se deghize in garzi de corp si STARURI de cinema (cum sa te deghizezi in star?

), intra in cinema fara sa fie descoperiti de cele 2 GARZI ale lui Hitler.
Englezul, care apare ca fiind cel mai "rasarit" dintre toti, moare dupa 40 de min de discutat accente.
O jidanca blonda, insetata de razbunare, care e patroana cinemaului cu pricina, are si ea un plan. Se hotaraste sa dea foc cladirii. Ea este ajuta de un negru ce se plimba linistit cu o ranga in mana prin incaperi. "inferiorul" negru blocheaza usile.
Cinematograful ia foc, Hitler alearga spre usa blocata, apar 2 evrei razboinici care trag cu sete in multime, toti din cinema mor.
Fuhrerul putea fi salvat de Hans Landa, care are un moment de ezitare si accepta propunerea de scalpat straveziu trucata.
A, da. Si mai e un dulap de om care te bate cu bata. Iar nazistii sunt scalpati.
Nu m-a impresionat regia. Nici negativ, nici pozitiv.
Acum, sa va vad. Astept sa fiu combatut.