View Single Post
Old 04 Jun 2010, 15:40   #80
Ipu
Discipolul Diavolului

Ipu

Originally Posted by Federico:
Daca moralitatea e cea la care te referi tu, inseamna ca ar trebui sa ramanem la stadiul de basm, unde binele triumfa intotdeauna, sau sa avem numai "crime si pedepse" dostoievskiene?
In spatele tuturor reprosurilor, de orice natura, pe care le aduc contestatarii unui produs artistic, se ascunde in final ideea ultima ca nu e realist, nu e natural, nu e ca-n viata... nu respecta legile universului. Iar in viata raul nu isi primeste intotdeauna pedeapsa cuvenita (cel putin nu in viata asta) .

Nu-mi răstălmăci vorbele. Arta nu este și nici nu-și propune a fi o reproducere fotografică a realității, că atunci e documentar.
Unde am spus eu că binele trebuie să învingă întotdeauna în film? Dar apropo, ce ai tu în vedere atunci când spui „binele”, că s-ar putea să vorbim de două lucruri diferite.
În orice caz, IMORAL NU E CA BINELE SĂ FIE ÎNFRÂNT CI CA ÎNFRÂNGEREA LUI SĂ NE FIE LIVRATĂ CA O VICTORIE, ORI INVERS: TRIUMFUL LUI, DREPT DEZNODĂMÂNT TRAGIC.