View Single Post
Old 02 Jun 2010, 22:12   #179
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
@ Ipu

Originally Posted by Ipu:
Juriul Berlinalei, care gustă în general poveștile din lumea a treia contemporană, l-a apreciat mai mult pentru regie și pentru originalitate.
Oho! Păi dacă ar fi aşa ar fi excelent. Mă tem însă că filmele noastre ies în evidenţă prin simplitate. Curând, însă, nu vor mai ieşi în evidenţă, pentru că vor fi tot mai multe filme de acest gen.
Consider că regizorul şi-a făcut meseria, dar despre originalitate, în acest caz nu prea putem discuta. Faptul că în loc de pistol sau cuţit, protagonistul ţine în mână un ciob de sticlă nu înseamnă decât că nu e ca în alte filme, nu că a adus ceva nou.
Din ce era ciobul chiar nu are nicio importanţă.

@ FoxyRoxy
Originally Posted by FoxyRoxy:
Este un personaj pozitiv din punctul meu de vedere nu pentru ca face ce vrea ci pentru ca da dovada de multa dragoste fata de fratele sau.
Dacă ţinea aşa de mult la fratele lui, nu-l abandona doar ca să demonstreze că face ce vrea.

Am stat de vorbă cu un grup de adolescenţi care văzuseră filmul şi erau foarte încântaţi. I-am întrebat dacă nu i-a surprins că Silviu ştia să şofeze. Nici vorbă să-şi fi pus o astfel de problemă. Le plăcuse muzica, cunoşteau versurile, fredonau melodiile. Două fete spuneau că se vor duce să-l vadă a doua oară.
Retrăiau cu mult entuziasm momentul în care protagonistul l-a pocnit pe gardian cu scaunul, fără să-şi pună nicio clipă problema că acela era un om care câştiga cinstit o pâine pentru copiii lui, nu spărgea case şi nu fura lănţişoarele de aur de la gâtul femeilor, cum au făcut actorii amatori din film, pe care îi căina regizorul.

Acestea sunt efectele filmului, nu cele scontate de autori.

@ Federico

Se calculează aşa:
– cu – dă –
– cu + dă –
+ cu + dă +
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif