View Single Post
Old 02 Jun 2010, 13:24   #56
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by rvn:
Eu cred ca o ecranizare nu poate decat sa "imbogateasca" savoarea lecturii,in cele mai multe cazuri [... ]
Nu crezi. ca isi propune cam putin o opera ce se vrea a fi originala si independenta?

Originally Posted by rvn:
Mi s-a intamplat si mie o chestie asemanatoare.Aveam vreo doi'spe ani si-mi picase in miini,din intamplare,"Tess d'Urberville".Evident ca nu era momentul pentru ea,atunci.Am abandonat dupa cateva pagini.Dupa cativa ani, am vazut filmul facut de Polanski, mi-am reamintit de carte si am vrut s-o citesc.Pur si simplu, n-am avut rabdare pana la capat.
Ha-ha, exactly my point, numai ca privesti pe dos lucrurile. O opera de sine statatoare nu ar fi avut efectul asta, daca nu ar supt pe fata seva, cum zice Windom, si n-ar mai prazita o lectura fireasca.
Grid Modorcea spunea in "Istoria gandirii estetice romanesti de film" ca asta se intampla pt ca perceptia umana se indragosteste de prima forma in care i se infatiseaza o tema artistica... si, cum spunea si als, in arta un sentiment neputand fi aratat in mai multe moduri, experientele ulterioare par goale. Mai zicea ca doar in cazul unui discernamant de fier, sustinut de experineta si profesionalism e posibil sa fie evitata capcana asta a prejudecatii.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif