View Single Post
Old 01 Jun 2010, 18:02   #169
mirodoni
Guru

mirodoni

Send a message via Yahoo to mirodoni
Nu vreau să te am de partea mea. Tu vrei să ne ai pe toţi de partea ta. Ar fi plictisitor. Detest unanimitatea, uniformizarea. Îmi aduce aminte de o caricatură a lui Stănescu de pe vremuri. Este vorba de o mulţime de oameni, unul lângă altul, văzuţi de sus. Ici şi colo era câte un cap care depăşea nivelul. Un individ cu un mai venea şi nivela totul.
Vreau să cred că DACĂ cei în cauză ar citi şi ce scriu eu şi ce scrii tu, am avea numai filme foarte bune. Dacă vor citi numai cronici superelogioase nu se vor putea autodepăşi.

Dacă nu era ceva personal, nu-mi ziceai de Liliescu, cum îi zice Băsescu lui Geoană, îmi arătai unde sunt incoerent, adică unde mă contrazic în afirmaţiile mele, nu-mi ziceai de abulie, pentru că e o boală psihică şi mă jigneşti, iar tulbureala n-o mai foloseai nici măcar pentru a forma triada respectivă.
Afirmaţiile mele sunt disjuncte pentru că nu au nimic în comun una cu alta, fiecare se referă la altceva, greu inteligibile nu sunt, iar dacă unele au cumva dublu sens şi nu era clar care vreau să fie predominant, puteai să ceri lămuriri.
Am folosit ironia, dar nu trebuia să o iei în tragic.
Competenţa mea se limitează la cea a unui spectator.

În ce mă priveşte, ai folosit afirmaţii strict enunţiative, deloc motivate, contrar pretenţiilor pe care le ai de la cei care critică filmul şi nu le ai de la cei care îl laudă.

Dacă nu putem discuta despre film, rămâne cum am stabilit.

Last edited by mirodoni : 01 Jun 2010 at 18:08.
mirodoni is offline   Reply With Quote sendpm.gif