Din experiența proprie, cred că „cei mai omenoși” sunt moldovenii. În plus, Moldova de pe malul drept al Prutului are cei mai mulți lucrători români în Europa, care susțin balanța externă a României.
Basarabenii vorbesc românește, indiferent că-i spun așa sau altfel. Și nu de azi, de ieri. Mi-amintesc și acum stupefacția resimțită înainte de `89 când, în timpul unei călătorii între Siret și Prut, am văzut și ascultat emisiuni teve în limba română transmise de la Chișinău.
Ungurii și asimilații lor trebuie respectați, dar atâta vreme cât ne respectă și ei pe noi. Îți dau numai un exemplu: În Ardeal există încă în prezent destule instituții publice, majoritatea de învățământ, care poartă numele unor criminali de război, vinovați de genocid anti-românesc (și nu numai) la 1940, la 1848-49 și chiar mai înaite. Există și alte nații pe care mulți români le admiră, dar care ne disprețuiesc și ne urăsc cel puțin tot atât de mult cât o fac rușii. Generalul Bukow, bunăoară, care a tras cu tunul (chiar așa!) la 1761 în bisericile și mânăstirile ortodoxe din Transilvania nu era (deși pare, după nume) rus...