Thread: Eurovizion?
View Single Post
Old 31 May 2010, 09:30   #137
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Ma uit la Eurovision de vreo 20 de ani (de pe vremea lui Johnny Logan, ca tot il mentiona cineva). Pana acum mi-au placut doar vreo 2 melodii castigatoare (Diva si Riva - Rock Me Baby). Cantecele mi se pareau in trecut toate pe acelasi calapod cu un anume "stil kitchios" specific, cum spunea cineva. Spectacolul mi se parea destul de greu de urmarit.

Editia din anul asta mi s-a parut cea mai reusita: multe melodii ritmate, multe genuri muzicale, mai putine comentarii si discutii, doar muzica. Eu am votat 4 melodii (atat am avut bugetul) si mi-a fost chiar greu sa aleg. Melodia Germaniei mi-a placut mult pentru ca mi s-a parut cea mai fresh, cea mai inedita melodie si aparitie de pana acum. Cred ca asta a si placut publicului pentru ca din cate am citit pe site-ul oficial (900 de comentarii la stirea care anunta victoria Germaniei) multi europeni au votat-o. Da, e tanara, mai are de lucrat si la voce, si la dans, si la emotivitate, dar melodia te prinde si nici vocea ei nu e de lepadat. Nu cred ca votul a fost economic, politic sau ca a tinut mult de asezarea geografica.

Topul meu:
1. UCRAINA - o voce superba, o melodie frumoasa si cu mesaj
2. Albania - mi-au placut usurinta interpretarii si melodia ritmata
3-4. Germania si Danemarca - o melodie gen ABBA, tot ritmata si o interpretare buna
Mi-au mai placut: Belgia, Turcia, Serbia (sunt fan Bregovic) si Grecia - ultimele trei - melodii ritmate, pline de optimism, intr-adevar.

Romania nu m-a impresionat la prima auditie (ascultasem inainte doar Romania si Germania - la sugestia rudelor de-acolo). Dar apoi m-a prins si melodia noastra.

Mie rezultatele mi s-au parut ok. Felicitari oricum Paulei si lui Ovi, e bine sa fie recunosuta si valoarea romanilor din cand in cand!