View Single Post
Old 27 May 2010, 11:27   #1470
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Cool

Originally Posted by pipes:
SUPE
Supa de carne slaba 10 (o portie)
Supa de legume 9 (o portie)
Supa de morcovi 16
Supa de vaca 80

Aş fi de-acord cu valorile astea dacă ai gusta doar o linguriţă, şi eventual ar fi vb. de apă chioară, care cred că are şi ea ceva calorii.

Şi acum să ne amintim ce este o calorie:

Caloria, notată cal, este o unitate de măsură pentru energie, egală cu cantitatea de căldură necesară pentru ridica temperatura unui gram de apă, aflată la presiune atmosferică normală, de la 14,5 la 15,5 °C (de la 287,65 la 288,65 K).
1 gram de apă distilată = 1 cm3
Caloria este numită uneori calorie mică pentru a o deosebi de kilocaloria, numită şi calorie mare, egală cu 1000 cal.
Caloria (cal) fiind o unitate de măsură tolerată a energiei termice W, această unitate a fost înlocuită în SI cu Joule.
În Sistemul Internaţional, 1 calorie = 4,1868 Joule.

(sursa: .wikipedia.org)

PS: au fost ani în care o fostă colegă se tot ruga de mine să nu mai gătesc ciorbe dacă vreau să slăbesc, ani în care nu am ascultat-o!!
No, acum gătesc cel mult 3 ciorbe pe an, din care pap de maxim 2 ori. Singura masă la care nu mănânc legume e micul dejun, în rest absolut toate combinaţiile alimentare pe care le fac la o masă conţin legume, de obicei în stare crudă.

Inutil să mai spun că singurele dăţi în care nu-mi e foame sunt:
- imediat după masă,
- zilele în care mă supără fierea pt. că dorm puţin, mă stresez sau beau prea multă cafea.

NU aş putea spune că am slăbit spectaculos, însă mă menţin, asta şi unde fac mult efort fizic, şi ceea ce este cel mai important mă simt excelent!! (asta când nu-mi e foame!!).

PS1: On-topic: de ce nu am sunet la unele filme pe PC, iar pe DVD la acelaşi film nu intră subtitrarea (cea pe care-o văd pe PC; să nu mă luaţi cu nume identic cu cel al filmului, am trecut demult de etapa asta )?! Cum instalez codec-uri noi pe HomeTheater?! Şi cum ştiu ce codec-uri să instalez?!
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif