View Single Post
Old 22 May 2010, 18:43   #150
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by mirodoni:
Dar eu l-am lăsat fără cuvinte. Nu a mai avut ce să spună, pentru că şi-a dat seama că am dreptate.
În această situaţie, ingrată pentru el, a trecut la persiflări şi atac la persoană.

Nu suportă ca altcineva să aibă alt punc de vedere.
Nu acceptă că am dreptul la o părere personală.
Consideră că părerea lui trebuie însuşită imediat, de toată lumea, ca fiind singura avizată, având grijă să nu fie contra valului.
Aproape corect. Sä operäm remedierile necesare.
(Cu scuzele de rigoare: voi fi foarte dur - dar din necesitate, nu din voluptate; n-as fi vrut, n-as fi fost, dacä mesajul anterior nu mä invita insistent.)
Asadar:

Dar eu l-am lăsat fără cuvinte. Nu a mai avut ce să spună, pentru că singurul lucru care-i ia iremediabil piuitul este tâmpenia absolută.
În această situaţie, ingrată pentru el, a trecut la persiflări atroce - din fericire, nu şi la atac la persoană; n-ar fi avut nici un motiv.
Il incită, bucură, provoacă, stimulează, ca altcineva să aibă alt punct de vedere (cu o condiţie: să fie bazat pe premise creditabile).
Nu acceptă fetişizarea egalitaristă a dreptului la o părere personală. Pretinde inteligenţă, competenţă, raţiune, la baza criteriilor de legitimizare a propriei opinii.
Consideră că părerea lui nu trebuie în nici un caz să fie însuşită imediat, de nimeni, ca fiind "singura avizată" (ce prostie!), ci doar să fie inclusă în calcul, la elaborarea oricăror opinii personale. Faţă de afirmaţiile lui, detestă două tipuri de reacţie : "Ai dreptate!" şi "N-ai dreptate!" - şi îl respectă pe cel de-al treilea: "Am să mă gândesc."
I se rupe de poziţia relativă la val: pro, contra... ei, şi?
Interzice continuarea acestei discuţii degenerate la nivel de conflict personal în topicul filmului "Eu, când vreau sä fluier, fluier", şi cere ca orice eventuală insistenţă în a-i da curs să se desfăşoare într-un alt topic (mai adecvat - sau nou creat), în "Condica de sugestii şi reclamaţii".

Back on topic.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif