Da, ai dreptate

. Ti-am spus la inceput ca nu prea am favoriti atunci cand debuteaza un nou sezon (asta cu conditiile sa nu fie All Stars) si imi fac pareri referitoare la concurenti dupa vreo 8-9 episoade, iar cand se apropie finala imi gasesc si un personaj pe care sa-l sustin. Acum suntem pe final, cred ca mai sunt 2, maixim 3 episoade, si o sa ma pronunt fata de fiecare participant ramas si, desi nu ma mai intereseaza in mod special, o sa iti zic cine vreau sa castige. Desi amandoi stim cum se vor desfasura lucrurile, o sa incerc sa fiu detasat de spoilere.
Russell - il iau primul pentru ca tot de el s-a discutat pe acest forum. A fost initial unul dintre favoritii mei, si inca e. Omul are personalitate, e charismatic si ma face sa rad. Imi place modul in care joaca Survivor, desi nu se poate cenzura cateodata.(vezi cand i-a zis lui Rob "One of these two", referindu-se la Sandra si Courtney). Nu cred ca va castiga deoarece nu are cine sa-l voteze. Strategia lui e MULT prea agresiva si nu poate convinge pe nimeni ca asa se joaca Survivor. Jocul social e catastrofal si imi pare rau oameni buni care mai scrieti pe forum, dar NU e deloc cel mai bun ever. Sa ajungi in finala ca sa pierzi de fiecare data pentru ca te-ai comportat ca un imbecil e o tactica stupida. Si I get the whole villain thing, favoritul meu all time e Brian (cu Rich a close second), dar el a castigat fiind brutal cu ceilalti. Russell nu se poate compara.
Rupert - parca mi-a placut mai mult in acest sezon decat in precedentele sale aparitii. Pot sa zic ca "Now I get it", referindu-ma la obsesia Americii cu omul acesta. Ok, astea fiind zise, din punct de vedere strategic e tot incapabil si naiv. E clar ca nu stie ce si cum sa faca ca sa ajunga departe si sa castige, a ajuns pana aici din cauza faptului ca Russell e paranoic. Sunt sigur ca si el si-a facut dusmani si cred ca e si el destul de insuportabil prin tabara (vezi cand a certat-o pe Candice in legatura cu modul in care aceasta prepara mancarea). Oricum e un erou, si daca ajunge in finala e greu sa nu-l votezi, atata timp cat in juriu exista un JT, care gandeste ca o piatra si voteaza nu pe baza argumentului "cine e cel mai merituos" ci pe argumentul "he's a hero". Nu merita sa castige si daca nu iese inainte de final 3, probabil ca va aduna niste voturi.
Colby - dezamagitor. Nu numai ca nu spune nimic, dar nici nu face nimic si nu e acelasi om. Chiar si in sezonul 8 a fost mai interesant de urmarit, acum e schimbat si ma deranjeaza sa il vad asa. Parca e un prieten din liceu cu care nu te-ai intalnit ani de zile, iar la reintalnire observi ca e un... boschetar, ceva de genul. Nu stiu daca va castiga, inca il simpatizez si vreau sa ajunga cat mai departe, dar nu merita sa castige, si din punctul meu de vedere nici nu ar merita sa fie in acest sezon. A fost pur si simplu useless.
Parvati - hmmm. deci pe ea nu am suportat-o de la inceput. lipsa de moralitate in jocul ei ma dezgusta si voiam sa iasa din episodul doi cand l-au votat pe Randy...ah cate s-ar fi schimbat daca Rob ar fi votat-o atunci pe Parvati. E o fosta castigatoare, deci stie cum e sa castigi, strategic cunoaste jocul, dar se foloseste de unele trucuri de care altii nu dispun. Combina strategia cu sex-appealul si e greu sa o scoti afara, din cauza aceasta e periculoasa. Dar aici se rezuma descrierea ei ca jucatoare Survivor. E doar periculoasa, din punct de vedere strategic exista persoane care gandesc mai mult, mai bine si mai sanatos decat ea. Nu vreau sa castige!
Jerri - nu ma prea intereseaza de soarta ei. e ca si Colby. Pur si simplu nu o vreau in finala pentru ca l-a tradat pe Rob si l-a derutat si pe idiotul ala de Coach...asa ca...nu imi pasa. Jocul ei e lipsit de loialitate si de miscari strategice importante. Ea s-a dus cu "majoritatea", Russell o poarta spre finala, la fel cum o face si cu Parvati sau Sandra.
Sandra - e preferata mea acum. Sandra a mai castigat o data prin strategia ei "as long as it ain't me" si poate ca o va face inca o data. O merita pentru ca stie cum sa-l joace pe Russell. Jocul ei social, relaxat si oarecum indiferent e cel mai mare atu al ei, stie cand sa taca, stie cand sa faca o miscare buna, e mai desteapta decat Russell, cel putin la nivel de observatie al celorlalti jucatori. Nu se panicheaza, nu e paranoica, e intr-adevar o jucatoare buna. Probabil ca va castiga, e favorita in acest moment. Pay attention people. Daca Russell e chiar atat de MARE jucator isi va da seama ca nu va avea cum sa castige cu Sandra in finala si va trebui sa renunte la ea. Trebuia sa ramana cu Danielle, si-a sapat singur groapa....ma rog... Sandra FTW!
Acum e randul tau