Hai mai, just because they're more art rock acuma nu inseamna ca-s ceva nemaiauzit. Mie nu mi se pare deloc original albumul asta. Ma simt mai castigata ascultand un Flaming Lips sau A Saucerful of Secrets, decat un epigon, fie el cat se poate de curajos. Oracular Spectacular asa radio-friendly cum e, a devenit un instant classic, o sa fie reprezentativ pentru perioada sa si la fel de apreciat si peste 3, 5, 10 ani. Congratulations insa nu imi suna a ceva de capatai, nici nu cred ca o sa ajunga in prea multe topuri 50 pe 2010. Mi s-a parut un efort ambitios pentru a ne demonstra ca ei nu sunt sell outs. Eu i-as da un 7.5, pentru ca e placut si indraznet, dar de aici pana la memorabil mai este.
Nu vreau sa par obtuza cand zic ca unii si altii suna batranesc, dar din discografiile pe care le-am audiat, albumele cele mai bune sunt mai tot timpul pe la inceput si pana spre mijlocul carierei. Iar de la un punct incolo toti se prostesc inevitabil, fie ca se comercializeaza, recicleaza sau experimenteaza.
edit: am mai ascultat azi si The Radio Dept. - Clinging To A Scheme (2010)
In primul rand e scurt, concentrat, tine un pic peste jumate de ora. Atmosfera nu e foarte departe fata de ce stiam de dinainte. Overall placut, tot 7.5

Ah, da, si coperta bine aleasa, asa cum ne-au obisnuit.