Originally Posted by Floydman:
Nu cred ca am ofensat pe nimeni. Cred ca avem nevoie de mai multi oameni care spun adevarul, fie si intr-un fel un pic mai plastic , mai drastic sau mai exagerat cum am facut eu mai sus.
Daca mai mult romani ar sti sa isi spuna in fata adevarurile istorice despre statalitatea noastra (rareori exemplara, de multe ori gaunoasa) sansele noastre ca natiune in istorie, cresc in acest fel. Ca sa stii ce trebuie sa faci, trebuie sa stii unde ai gresit.
Sa iti iubesti neamul inseamna inclusiv a-l critica. Atunci cand o faci cu sinceritate.
|
Diferenta dintre polonezi si romani este una simpla:
in timp ce polonezii se mindersc cu istoria lor,cu limba lor,cu tara lor,cu faptul ca sunt catolici,iar cind dau de greu,tac si fac....
Noi,romanii,obisnuim sa ne plingem,sa ne jeluim,sa stam toata ziua la o poveste sau o bere,sa luam in bataie de joc istoria noastra,sa adoptam toate americanisme,religia noastra ordotoxa sa ne provoace dispret si nedumire,sa fim experti in toate probleme,dar numai in vorbe,mai putin in fapte,sa fim mai catolici decit Papa,iar cind dam de greu sa strigam in gura mare toata ziua "Ajutor" in loc sa ne apucam de treaba.