View Single Post
Old 26 Apr 2010, 21:36   #142
Judex
Banned

Judex

Nu sunt cafegiu, prefer un ceai bun, dar, de cand am citit o carte despre care am mai povestit pe forum, a inceput sa ma pasioneze domeniul. Insa insist - e vorba de ideea de cafenea, de clientii care s-au perindat prin aceste localuri, de multe ori fiind vorba de celebritati, scriitori, artisti, oameni care au facut istorie. De fapt cred ca tocmai asta e fascinant la cafenele - rolul asumat de agora moderna, faptul ca se pot face asocieri cu libertatea de expresie.
Bineinteles ca din acea carte nu avea cum sa lipseasca urbea mea de adoptie - ar trebui sa mi se permita deja sa-i spun astfel. Nu mai stiu daca am pus pe forum sau i-am aratat cuiva in particular o poza cu Cafeneaua Hawelka, oricum nu pierdeti mare lucru, am nimerit intr-o marti cand e mereu inchis, se intunecase, eu ma grabeam sa ajung la meci, asa ca poza nu e cine stie ce. Dar data viitoare cand ajung acolo voi incerca sa schimb si cateva vorbe macar cu un Hawelka - acum sunt deja trei generatii in conducere.
Pana atunci, trebuie sa spun ca am inventat o culme avand in gand chiar acest topic de pe acest forum: culmea snobismului - sa fii in Viena si sa bei cafea la Starbucks.

PS
Bineinteles ca scrisesem gresit numele cafenelei.
Nu-i nimic, cu ocazia asta va trimit direct la sursa -cititi in engleza, sa nu va chinuiti cumva.
http://www.hawelka.com/

Last edited by Judex : 26 Apr 2010 at 22:06.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif