Depinde de conditiile naturale. La prima vedere as fi fost de acord cu miercuri si as fi zis ca, asa cum am evoluat pana unde suntem acum, am putea sa o facem si a doua oara, dar nu e chiar atat de simplu. Am evoluat pentru ca am avut conditii prielnice. Intr-o lume de genul celei din The Road insa au disparut aceste conditii. Nu mai sunt animale "inferioare" care sa fie mancate, nu mai exista nici plante, apoape tot ce a ramas e uman, fizic vorbind, pentru ca numai umanitate nu se poate numi acel comportament. Daca oamenii ar fi avut o alta solutie in primul rand nu ar fi ajuns la canibalism. Problema (re)evolutiei e pusa sub conditiile mediului, cat de repede vor redeveni prielnicice acestea. O perioada lunga de timp nu inseamna decat dezumanizarea oamenilor, urmata in cele din urma de dezumanizarea planetei, adica disparitia oamenilor cu totul. In schimb daca conditiile reapar rapid, evolutia isi urmeaza iar cursul.
Uite ca pana la urma am ajuns sa-i dau iar dreptate lui miercuri, daca traim indelungat e pentru ca avem conditii, rezultand astfel evolutia. Daca nu apar conditiile pur si simplu disparem, deci nu mai are sens sa vorbim daca va fi sau nu evolutie, pentru ca disparitia asta ar fi rapida.
Daca nu ar fi aceasta incertitudine a planetei am putea spune ca destinul baiatului din The Road e unul sigur, ca al intregii omeniri de fapt.
|