Thread: "Avatar"
View Single Post
Old 20 Apr 2010, 08:22   #731
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by Windom:
Originally Posted by Liviu-:
3D-ul nu e nicidecum un lucru rau
E rau atunci cind ti se face rau. Iar eu recunosc ca am problema asta (chiar si daca incerc un first person shooter, dar, slava domnului, nu ma prea atrag jocurile). Asadar 2D-3D nu se poate compara cu evolutia alb-negru - color, dupa parerea mea (si, thnx god again, inca se mai fac si filme alb-negru). Pentru ca arta cinematografica nu a fost inventata pentru 3D ci pentru 2D. 3D-ul e o fitza, e precum mersul la Disneyland si o tura in rollercoaster. Probabil va exista in paralel cu 2D-ul, insa nu-l va elimina. Pina la urma de ce mi-ar trebui mie sa vad un Bergman ori Tarkovski in 3D? Asadar, CINEMA in 3D nu. SHOWBIZ in 3D da. Dar ala nu prea ma incalzeste.

Sunt sigur ca asa ziceau scepticii si despre mut/sonor, alb si negru/color.

Evolutia tehnologica a cinematografiei e spre a arata cat mai aproape de realitate, din punct de vedere vizual si acustic, o poveste. Realitatea, asa cum o percepem noi, nu e muta, ci sonora si a rezultat evolutia. Realitatea nu e in alb si negru, ci in culori si asa a rezultat evolutia. Realitatea nu e 2D, ci 3D si asa a rezultat evolutia. 3D nu e un moft, e o realitate. Fitze au fost toate aceste inventii la timpul lor...

Nu te obliga nimeni sa nu vezi Bergman sau Tarkovsky in 2D, dar n-ai prefera ca natura din filmele lui Tarkovsky sa fie si mai vie de atat? Fiind sceptic ai spune ca 3D-ul nu poate face asta, dar poate. 3D-ul te imerseaza si mai mult in lumea filmului, te apropie de acea lume, o poti trai altel.

Momentan faci (sau faceti greseala) de a crede ca 3D e stric legat de showbiz, probabil pentru ca pana acum doar titluri de filme cu astfel de pretentii au beneficiat de tehnologie. Astept cu mare interes sa vad ce spuneti despre Inception daca efectele 3D ale sale nu vor fi ceva gen Clash of the titans. Odata ce regizori de mare valoare vor face filme de mare valoare in 3D, scepticismul vostru va disparea.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif