View Single Post
Old 20 Apr 2010, 01:15   #12
RomaniaMare
Guru

RomaniaMare

Originally Posted by Ipu:
Nu regret ceea ce am scris. Îmi pare totuși rău puțin pentru că am fost lipsit de tact, necăjindu-l pe Pitbull la scurtă vreme după ce el se solidarizase cu mine pe altă pagină a forumului.

Completare: În fond, pot să și retrag ceea ce am scris. Pot să și spun că Mihai nu a (pre)dat sovieticilor toată țara, spre deosebire de escrocul ăla de tac-său, care nu le cedase decât Basarabia; că nu a primit medalia ”Pobeda” (”Victoria”) de la Stalin și că era foarte demn în fața ministrului sovietic la București, Vîșinski; că a suferit și el prin închisori, cum au făcut mulți alții. Cei care susțin contrariul „răspândesc minciuni comuniste”.
Pe forumul nostru avem un soi de Sergiu Nicolaescu (vezi Oglinda...) regalist și anticomunist, dar sub acoperire, care-mi pretinde să batjocoresc memoria sutelor de mii de victime ale ocupației sovietice prin negarea complicității regelui la abuzurile bolșevicilor sau să mă lipsesc de simpatia lui.
Aici greşeşti amarnic,Ipu!
Din multe puncte de vedere...
Mai întîi,despre ordenul(că e orden,nu medalie) Pobeda...da,Regele a primit-o(şi a primit-o meritat).Dar si Dwight Eisenhauer,general american(viitor presedinte a SUA) şi B.L.Montgomery.feldmareşal britanic au primit ordenul Pobeda.â
Doi,ce a făcut Mihai I pe 23 august 1944 a fost o decizie corectă şi înţeleaptă.Nu a fost o decizie morală,dar a fost necesară.Era clar că Germania va pierde războiul.Pînă şi Antonescu îşi dăduse seama,dar onoarea sa de militar nu admitea capitularea sau trădarea aliatului.
Apropo,ştii că Antonescu încă din a doua jumătate a anului 1943,a căutat o cale să scoată România din război.Astfel,prin Mihai Antonescu(min.de externe) a trimis de delegaţii pentru a degocia un armistiţiu la: Ankara(sept.43-mart.44),Stokholm(nov 43-iunie 44) şi Cairo(mart.-iunie 44).Ultima a fost de fapt din partea opoziţiei,dar era împuternicită în numele lui Antonescu.
CE VROIAI SĂ FACĂ REGELE ?????? AM STUDIAT ATENT TOATE MIŞCĂRILE PE CARE LE-A FĂCUT REGELE ÎN PERIOADA 23 AUG 44- 30 DEC 47(cind a fost fortat să abdice).
ŞTII CE A FĂCUT EL GREŞIT?
-NIMIC.
MIHAI I ERA UN PRIZONIER ÎN PROPRIUL SĂU REGAT.
CE VROIAI,SĂ ÎL ÎMPUŞTE SOVETICII ??? ATUNCI ERAI M-AI BUCUROS???

EU ÎS MÎNDRU CĂ ÎS CONTEMPORAN CU REGELE MIHAI I !!!!! NUMAI LA DOUĂ PERSOANE LE-AŞI SĂRUTA MÎNA ÎN ROMÂNIA: MS REGELE MIHAI I ŞI PATRIARHUL DANIEL.
RomaniaMare is offline   Reply With Quote sendpm.gif