Originally Posted by M0n0:
@Liviu- si Dragomara...
Cliseul ce este in filmul asta si in toate filmele cu extraterestrii e ca TOTI se comporta uman, ceea ce e o aberatie din punct de vedere logic. Noi suntem oameni, noi ne comportam uman. Nu si extraterestrii. Nu e ca si cum natura umana se regaseste in orice fiinta din acest univers. Intelegeti? Dragomara, eu am luat-o la general...am zis "chiar si muncitori fiind" in sensul ca NU CONTEAZA ce sunt. Toti extraterestrii din filme ajung la un moment dat sa se comporte uman...si asta e cliseul suprem. Extraterestrii se comporta uman.
Normal, acum nu zic ca noi facem ce fac si extraterestrii din filmul asta sau oricare altul. Nu. Zic ca in substrat, sub aparente, au aceleasi instincte si aceeasi gandire. Ceea ce nu mi se pare normal de la un extraterestru. Pana la urma habar n-avem cum se comporta aceste fiinte dar fiecare regizor/scenarist crede automat ca se comporta ca noi. Ceea ce e fals, nu credeti?
Eu i-am dat 8.
|
Nu pricep cum desi singur spui "pana la urma habar n-avem cum se comporta aceste fiinte", incerci sa-ti impui punctul de vedere ca extraterestrii nu au cum sa se comporte uman. Logic ar fi ca ei sa se poata comporta oricum, inclusiv uman.
Pentru ca daca stai sa te gandesti, comportamentul uman intr-o gramada de instante nu e uman deloc, ci mai degraba animalic. Daca vezi in oameni atitudini animalice si viceversa (pentru ca de exemplu la caini vorbim de gelozie, frica, respect, dragoste, devotament, prietenie - atitudini perfect umane) nu inteleg de ce nu poti admite ca astfel de trairi sa se regaseasca si in alte specii, inclusiv cele extraterestre.
Si cam care ar fi actiunile atat de specific umane pe care le au extraterestrii in filmul asta: instinctul de supravietuire, devotamentul fata de familie/ specie? Sincer nu cred ca sunt niste chestii atat de particulare rasei noastre...