Originally Posted by Ipu:
Originally Posted by RomaniaMare:
"Deşteaptă-te Române" mi se pare cel mai frumos imn din lume.
|
De ăsta ce-ai zice?
A, RomaniaMare, să nu uit, ți-am dat niște dedicații aici. Nu știu dacă ai le-ai ascultat. Înainte de asta, ne mai dedicase și Judex amândurora o melodie aici.
Mie-mi place Limba noastră nu atât ca linie melodică sau ca versuri în sine, ci ca mesaj. Să intonezi un imn cu un asemenea titlu înaintea unui meci de fotbal de exemplu mi se pare fabulos. În timp ce pentru toate celelalte națiuni sunt importante chestii mărunte, precum gloria militară sau tot soiul de munți și râuri (ca în infama și abandonata primă strofă a imnului național german), forme de relief care există aproape identice în multe alte zone ale Globului Pământesc, iată că cetățenii României de Est se definesc prin limbă, elementul care de fapt constituie și liantul cultural cel mai important între cele două republici românești. Pe de altă parte, cum spuneam mai sus, prin lipsa aproape totală de nume proprii, melodia este incredibil de universală, aducând pe undeva prin asta, schimbând registrul, cu acea răscolitoare odă închinată triumfului vieții asupra morții care este haka maoră Ka Mate.
|
Nu,nu le ascultasem.Mulţumesc pentru link.
Îs de-acord cu tot ce ai scris:da,
Limba Noastră este o melodie foarte frumoasă,îmi place foarte mult.Şi da,poate fi aplicată/folosită(teoretic) de aproape toate naţiunile de pe Glob.
Dar continui să afirm şi să cred că
Deşteaptă-te Române este mai frumos,şi merită fără îndoială să fie Imnul României.