View Single Post
Old 08 Apr 2010, 14:39   #11
shadowofnight
Guru

shadowofnight

Religia...dupa clasa a IVa, devine o materie inutila si plictisitoare. In fiecare an se fac exact aceleasi lectii, doar ca nu se adauga nimic nou. In fiecare an inainte de Pasti vedem primele 30 de minute din filmul lui Mel Gibson si, daca e ora de dimineata, ne obliga sa mergem la spovedit.

Mie mi-ar placea, in primul rand, sa discutam. Pentru ca nu se discuta la orele de religie, de obicei profa pune prezentari power point si noi trebuie sa sa copiem de pe ele, asta ca sa primim note. Alteori citim versete la intamplare din Biblie si inainte de Craciun ne pune sa memoram si sa cantam colinde. Asta nu e religie, sa fim seriosi...

Dar sa revin, mi-ar placea sa discutam la ore. Despre alte religii, astfel sa iti poti face o idee despre fiecare si sa iti alegi tu pe care sa o urmezi (numai turnandu-ti pe gat ortodoxism nu rezolva nimic). Sau sa discutam probleme mai...nu stiu, interesante. Sa punem intrebari si profesorul sa raspunda la ele...Stiu o persoana care a intrebat ce s-ar intampla daca ai ajunge in Rai si ti-ai dori, la un moment dat, sa mori. Si profa a ignorat-o complet pe biata fata.

Asadar, daca nu se schimba nimic legat de ce materie se preda si cum se preda, ar fi mai benefic sa fie scoasa din programa scolara.