Originally Posted by miercuri:
Originally Posted by RomaniaMare:
2.ce vicii avea Eminescu??? numai nu-mi spune de sifilis sau nebunie,că se știe cum l-au distrus masonii. detalii vezi pe: www.mihai-eminescu.net
|
Masonii??? Scuze, dar daca te apuci sa-i dai inainte cu masonii iti pierzi orice urma de credibilitate, e mai mult decat ridicol. Eminescu a fost un poet si un om de lume, cu pasiuni lumesti, nu a fost sfant si nu a murit 'neprihanit'.
|
Nu,nu spus ca eminescu a fost un om neprihanit,dar spun si cred ca a fost "omorit" de masoni",care erau deranjati de acctivitatea sa publicistica.
Nu is adeptul teoriei conspiratiei,si nici nu fac parte din fan-clubul masonilor si templierilor,care a aparut in lume dupa publicarea "Codul lui DaVinci".Dar spun ca la sfr.secolului XIX,Romania era condusa de lojele masonice,si asta nu-i un secret.Intreaba orice istoric si iti va raspunde afirmativ.Unirea Principatelor din 1859 s-a infaptuit datorita faptului ca lojele de la Bucuresti si Iasi au cazut de-acord.Cuza a fost mason de rangul 33,Kogalniceanu si multi altii.In 1866,acelasi Cuza a fost fortat sa abdice la presiunea fostilor sai colegi masoni.
Revenind la Eminescu:In 1882 P.P.Carp da faimosul ordin lui Titu Maiorescu:"Si mai potoliti-l pe Emiescu".Dupa citeva sapatamini,Eminescu este urcat cu forta intr-un tren cu destinatia Viena,unde este inchis intr-o casa de nebuni.
Deaceea cred ca Mihai Eminescu-omul politic nationalist si gazetarul taios a fost omorit.
Imi cer scue pentru abaterea de la topic si pentru scurta lectie de istorie,dar trebuia sa clarific ceva aspecte.