View Single Post
Old 06 Apr 2010, 12:48   #162
RomaniaMare
Guru

RomaniaMare

Originally Posted by bremen1980:
Romania Mare vad ca esti un tip istet si ai idealuri .Tinerii din Romania nu (mai ) au asa ceva.Ne intereseaza mai mult vietile noastre amarate .Vrem bani ,case ,cariere si nu mai suntem interesati de Basescu ,Iliescu ,Putin ,Moldova sau razboiul din Irak.Se intelege ca generalizez si nu ma refer la mine sau la cei de pe acest forum .Daca intrebi pe strada un pusti de 17 ani ceva despre Basarabia cred ca vei auzi niste raspunsuri demne de ''Blondele spun lucruri trasnite''..Da, pe tinerii romani ii doare la basca de Basarabia.Asta-i adevarul crud si cu asta trebuie sa lucram .Nu cu false iluzii patriotice si lozinci din 1941.
Iata ce ai scris tu la punctul 6 :
6.Daca nu crezi in Unire,inseamna ca nu esti ROMAN,inseamna ca nu meriti sa traiesti in Romania.

Pentru mine fraza asta nu tine.Una este sa crezi si alta este sa vrei.Vreau unirea cu Basarabia dar nu cred ca este realizabila (in urmatorii 30 de ani ).Vreau sa ma insor cu Liv Tyler dar nu cred ca este posibil in viitorul apropiat ( nu-i place lui Steven Tyler de mine ) ,vreau ca Romania sa cistige campionatul mondial din Brazilia dar nu as paria nici un leu pe asa ceva.

Miercuri are si ea dreptate si voi folosi limbajul de lemn spunand ca Romania nu are capacitatea de absorbtie necesara pentru a face fata unei posibile uniri.Nu avem noi stomac sa digeram Basarabia si problemele ei. Nu avem fondurile sau institutiile necesare pentru asa ceva .Mai este si problema spinoasa a minoritatilor (rusi ,ucraineeni, bulgari ,gagauzi ) -ce facem cu astia ?? Ce facem cu Transnistria ??
O sa fac o comparatie vulgara dar cred ca Basarabia seamana cu o superba masina clasica ajunsa in paragina .O vrei dar nu-ti permiti costul exorbitant ca s-o restaurezi.

Sa lasam acesta tara sa-si rezolve problemele , s-o sprijinim cultural si apoi peste zeci de ani poate ca ....
Eu nici nu spun sa ne unim acum,in 2010.Eu constietizez ca Moldova inca nu e pregatita in multe privinte,nici situatia internationala nu e propice,dar ideea e ca nu trebuie sa uitam de Unire.
RomaniaMare is offline   Reply With Quote sendpm.gif