Originally Posted by bremen1980:
Originally Posted by RomaniaMare:
Originally Posted by bremen1980:
Windom nu te mai agita tata atata cu nenorocitii astia.Nationalismul asta dus la extrem strica la fiere.Poate peste 20 -30 ani cand U.E. o sa includa si Turcia ,Ucraina si Moldova toate sentimentalismele astea ne vor parea ridicole.Lasa-i in plata Domnului pe ''fratii de peste Prut'' pentru ca pe aia ii doare la basca de noi.Acolo se salveaza tineretul emigrand pentru ca nimeni nu mai crede in cioace din astea cu unirea .Forta vitalaa Basarabiei se afla acum in Spania ,Italia ,Portugalia .Au mai ramas acolo doar cei peste 50 de ani care asteapta pensia sau moartea.
|
Ma Bremen,tu macar stii ce se intimpla in Republica Moldova??? Esti ori un ignorant,ori un prost! Mai bine ai pune mina pe o carte de economie politica,iar seara,in loc sa te uiti la telenovele ar fi bine sa schimbi pe un canal de stiri.....de preferabil TVR sau strain....poate asa o sa intelegi si tu un pic din lumea in care traiesti!
Eu sunt din Basarabia,si pe noi nu "ne doare in basca" de romani,noi credem in Idealul Romanesc, si nu pentru beneficii econoimice,liber la calatorie in UE sau altele,ci pentru ca noi gindim si simtim Romaneste,NOI SUNTEM ROMANI !!!!
Forta vitala a Basarabiei-generatia 89'-90' se dezvolta acum acasa,nu in Italia sau Spania.
Fara ofense,dar nu stii ce scrii.Punct.
|
Mai bine sa fiu prost decat sa-mi fac aiurea iluzii.N-o sa vedem noi in timpul vietii noastre nici macar o particica de unire.Nu stiu cat de reprezentativ esti tu sa vorbesti in numele atator oameni din Basarabia.Poate nu sunteti chiar atat de multi cei cu ''simtire romaneasca''.Poate ca minirevolutia voastra a contat mult mai PUTIN decat vreti voi sa credeti .Cu o floare nu se face primavara.Si sa nu-l uitam pe fratele mai mare de la rasarit care vegheaza. Pai daca nu s-a facut unirea atunci cand Rusia era slabita cum credeti voi c-o sa se faca acum cand ea incepe sa devina tot mai agresiva.Stiu ca o sa aud placa aia cu nasterea unei generatii care crede ,care vrea altceva dar sunt pesimist pentru ca stiu ca si idealurile celor din Piata Universitatii au ramas neimplinite. Pe de alta parte sunt satul si de studentii basarabeni care iubeau atat de mult limba nostra incat toata ziulica vorbeau intre ei numai in ruseste pe holurile facultatilor sau in caminele studentesti.O adunatura de bisnitari si de mafioti.
Nu cred in unire.Punct.
|
Hai sa iti analizez raspunsul tau:
1.Utilizarea repetata a cuvintului "poate" demontreaza inca o data ca
nu prea esti la curent cu ce se petrece in R.Moldova si spui si tu ce auzi de la altii sau crezi ca asa e drept(ca 90% dintre romani,care stiu mai multe despre Burkina-Faso decit despre Moldova).
2.Sunt reprezentativ sa vorbesc in numele romanilor din Basarabia,pt ca cunosc ce se intimpla pe aici...Odata cu schimbul de generatii,creste ponderea unionistilor si scade ponderea rusofililor.Toti prietenii mei sunt unionisti,si se considera ROMANI,multi au venit la studii in Romania,nu pentru ca educatia romanesca e mai buna ,ci pentru ca pt multi baasarabeni este o ONOARE de a invata in PATRIA-MAMA.
3.Despre "microrevolutie".Mai intii nu a fost o revolutie,nici o incercare de revolutie,a fost o revolta a tinerilor....ceea ce a urmat- arderea Parlamentului si Presidentiei a fost o provocare comunista,ca si arderea Reichstagului de catre nazisti si invinuirea comunistilor in 1933.
Mai apoi,rezultate au fost:s-au organizat alegeri repetate,pe care comunistii le-au pirdut.Acum la guvernare se afla o coalitie formata din 4 partide democratice de dreapta,2 din ele fiind adepte a curentului romanismului.
4.Despre Rusia.Daca guvernantii nostri au sa aiba "oua"(scuze de expresie),putem invinge.Kosovo s-a separat de Serbia(aliatul strategic a Rusiei din Balcani),cu toate ca moscovitii au protestat si au amenintat.Deci se poate.Rusia nu mai e ce-a fost odata.
5.Iar despre studentii basarabeni-"mafioti si bisnitari"-aici chiar ma insulti...da,sunt si din categoria asta.dar majoritatea sunt oameni de treaba.
6.Daca nu crezi in Unire,inseamna ca nu esti ROMAN,inseamna ca nu meriti sa traiesti in Romania.
Inca o data,nimic personal.Sunt pt un dialog civilizat,dus pe orice teme!