Originally Posted by bremen1980:
Da dar politica se face in secolul 21 cu ratiunea (cel putin zona euro-atlantica ) .Nu poti sa mai vii acum si sa spui ca nu stiu ce provincie a fost a ta acum 200 de ani.Vulgarizand pot spune ca este ca-n dragoste :a fost Lenuta gagica ta 15 ani dar acum este nevasta lu' Mitica. A fost Basarabia a noastra dar de 56 de ani este a lui Ivan.A fost Transilvania in Imperiul Otoman sau in Imperiul Habsburgic dar acum este a noastra ,a fost Anglia vasala Frantei dar acum........... De aia mi se pare ridicol sa te mai agati de vremurile de ieri. Doar cu realitatea de astazi mai putem face ceva ,trecutul e oale si ulcele.
|
mestere, in principiu de acord cu ideea....dar arata-mi si mie....cum si de unde pana unde "a fost Transilvania" in Imperiul Otoman? ca eu nu imi amintesc...poate vrei sa spui au fost pentru ceva timp vasali ai turcilor...de fapt nici macar Moldova si Muntenia nu au fost "in Imperiul Otoman" au fost voievodate/principate (pe alocuri) vasale, nicidecum raiale turcesti....diferenta e enorma intre a fi "in Imperiu" si a fi "clientelar Imperiului"