View Single Post
Old 30 Mar 2010, 17:54   #101
rc-st.
Senior

rc-st.

Originally Posted by Pitbull:
Originally Posted by TAMARAINSA:
Iar eu sunt pe punctul de-a ramane somera si a fi evacuata si de la caminul scolii.
E off-topic, dar e prea important, asa cä-ti spun:
NU AU VOIE.
Conform Conventiei Europene a Drepturilor Omului, la care România, ca membrä U.E., e parte semnatarä, dreptul de ingerintä a statului în viata privatä a cetäteanului exclude privarea de domiciliu - mai pe scurt: legea interzice evacuarea cetäteanului din ultimul säu domiciliu proprietate de stat.
Problema e cä cetätenii si juristii români nu stiu asta, asa cä evacuärile abuzive merg din plin!
Adevärul e cä Legea e de partea cetäteanului, si îl apärä! Totul e sä stii cum!

Le C.E.D.O. Strasbourg, s-au judecat deja destule cazuri similare din state membre ale U.E. Curtea a dat câstig de cauzä cetätenilor, obligând statul la daune substantiale.
Exemplu:
Hotärârea în cauza Cosic contra Croatiei (15 ianuarie 2009) - evacuarea chiriasului cu încälcarea dreptului la domiciliu.
Reclamantei Katarina Cosic i s-a atribuit de cätre o scoalä primarä din Pozega, gratie calitätii sale de profesor, un apartament de serviciu. Ulterior, în urma unor complicatii juridice (le am, dar n-are rost sä le copiez aici), statul a evacuat-o. Legal, avea dreptate. Dar nu-i putea încälca dreptul la domiciliu.
Katarina Cosic a dat în judecatä cazul la C.E.D.O. si a câstigat.
Alte cazuri:
Stankova contra Slovaciei.
Alla Jacobson contra Suediei.
Connors contra Regatului Unit
McCann contra Regatului Unit
Angelova si Iliev contra Bulgariei
Chassagnou si altii contra Frantei

Deci, Tamara:
NU AU VOIE SA TE EVACUEZE.
Dacä ai un avocat, comunicä-i tot ce ti-am scris eu aici.
Dacä nu, îti dau eu o avocatä bunä.
Si mai vin si la äia care vor sä te evacueze, sä le dau peste nas (nu glumesc! Când e vorba de asa ceva, chiar mä bag - si fac urât!)
acum am citit
daca asa esti si ajungem in situatie o sa folosim ce ai zis
dar mai am o intrebare, acest drept se aplica si in cazul in care cineva are o datorie fata de altcineva, nu o poate plati si e dat afara din ultima lui casa pentru a plati datoria?
rc-st. is offline   Reply With Quote sendpm.gif