Scurtmetraj - Discutie constructiva
Salut comunitate!
Acesta este primul meu post si as dori sa lansez o discutie constructiva, daca se poate, despre un proiect pe care doresc sa il initiez. Romanul este foarte negativist si rautacios, asa ca as dori sa nu postati daca nu contribuiti cu ceva la aceasta discutie.
As dori sa fac un scurtmetraj si am foarte multe nelamuriri, pe care sper ca le voi clarifica cu ajutorul comunitatiilor de pe internet. Probleme nu ar fi asa multe daca nu as avea plasarea undeva in Evul Mediu, lucru care complica treaba.
Ca fapt divers, vreau sa documentez aceasta experienta, si daca reusesc sa termin proiectul sa poata observa cat mai multa lume din Romania procesul de creatie si eventual sa fie inspirata si incurajata.
Targetul filmului:
- festivale de film si/sau distributie pe internet? Nu stiu foarte bine care sunt regulile si beneficiile de a fi ecranizat la festivale de film.
Echipament:
- proiectul este low budged, nimeni nu o sa fie platit, iar toti banii se vor duce in echipament/costume/props/etc. Pentru a filma digital HD, si a mentine un aspect semi-profi care este cea buna camera (raport calitate/pret)?
- planuiesc sa imi creez singur sine si macara, dar as fi interesat de unde as putea sa le cumpar, sau sa vad niste preturi ca sa imi dau seama care e cea mai buna solutie
- varianta cea mai buna ar fi sa inchiriez tot echipamentul? Simt ca as avea niste constrangeri si nu imi prea place sa fiu limitat in optiuni. Totusi, de unde as putea sa inchiriez echipament de fimat?
Cast/Crew:
- poate parea o intrebare stupida, dar de unde as putea gasi actori care sa doreasca sa lucreze free, eventual pentru portofoliu? Exista actori tineri care cauta astfel de proiecte sau va fi musai sa platesc?
- cam de cati oameni am nevoie pentru o zi de filmare? Nemaifacand asa ceva evident sunt posturi la care nu m-am gandit. In mod normal cine face parte din crew (la un film low budget) pentru o zi de filmare, undeva in munti?
- locul de filmare fiind in munti va fi nevoie de mancare. Cum se lucreaza in astfel de situatii. Cu firme de catering? Cam cat costa, sau cum se calculeaza?
Costume/Props:
- cum pot procura costume medievale? Aici ma refer de haine taranesti, dar si armuri custom? De ce oameni am nevoie aici?
- se pot gasi armuri si propsuri din plexiglas? Cam la ce preturi?
- exista oameni care se pot ocupa de tot ce tine de propsuri? Aici evident e nevoie de multe relatii, pe care nu le faci peste noapte. Exista oameni care ofera astfel de servicii?
- cam cat costa un cal de inchiriat? Se fac undeva in Bucuresti cursuri de calarie?
Misc:
- pentru niste filmari aeriale, de unde pot inchiria un elicopter si cam cat costa?
- unde am voie sa filmez gratis si unde unde nu? Ca regula generala. Pentru a filma la Pelisor (de ex) cui ar trebui sa ma adresez si cam cat ar costa? Este permis?
- prin ce metoda pot afla locatii dupa cerintele scriptului? Evident ca nu pot calatorii in toata tara sa gasesc locuri, deci cum se procedeaza?
Sunt destul de multe intrebari, nu am pretentia sa mi se raspunda complet, dar daca aveti info asupra unuia din subiectele enumerate, apreciez daca va faceti timp sa postati. Tema pe care am ales-o e un pic cam dificila si as vrea sa ma documentez cat mai mult inainte de a incepe ceva.
Va multumesc pentru atentie!
|