nu prea a citit dar suntem deja la a doua evacuare... prima a fost din ploiesti - un apartament cu 3 camere, aici e o camera de camin pe care oricum nu suntem proprietari asa ca nu stiu cum poate cineva opri cu un i sau doi de ii ceva!
cat despre Alix...
ce sa zic, aia e parerea mea si mi se pare logica, daca cineva sta sa apere scenariul ala de carti de joc puse una peste alta, tot o sa se darame la primul vanticel mai puternic care bate
bineinteles ca "sabia se lupta singura si ea doar trebuia sa tina mana intinsa" pt ca si tipii aia de la disney nu s-au nascut ieri si si-au pus si ei intrebarea cum poate o fata de 20 de ani sa distruga un monstru - insa rezolvarea nu se sustine. Sabiile, nici ele Excalibur nu erau atat de puternice incat sa se bata singure... pe bune. e penibil. O sabie legendara iti da mari puteri dar trebuie sa meriti sa porti aceea sabie - sa fi alesul ... etc. nu o vita incaltata care se impiedica in sireturi.
Femeie de afaceri sau nu, nu ma intereseaza asa mult finalul unui film prost, oricum. Eu ziceam doar ca finalul nu se potriveste... nu isi are locul acolo. Parerea mea. Nu sunt familist sau ceva dar stiu ca macar povestile astea fantastice te mai pacalesc din cand in cand ca lumea e frumoasa si la sfarsit iti vei gasi si tu o pereche, bla,bla,bla... daca si filmele fantastice o dau naibi la faza asta... atunci chiar ne ducem de rapa.
Si da. seamana cu peter pan ... uitate la filmul peter pan regizat de spilberg... peter pan a crescut (asa cum si alix a crescut - prefer sa ii spun alix pt ca daca ii spun alice se confuda cu frumosul personaj alice din tara minunilor, personaj care nu are nici o legatura cu acest film) si se intoarce in taramul fantastic.. .asa cum si alix se intoarce... dar , vai, nu stie cine e ... adica peter pan - sau alix... micuta alix care bea ceai cu palarielul scrantit la palarie... si toti se chinuiesc ... mai mult sau mai putin... ca ea sa isi aminteasca... cine e... asa cum si in peter pan toti se chinuiesc sa il faca pe peter pan sa isi aminteasca cine ii!
O mare diferenta intre peter pan filmul si alix in niciunde : peter pan merge doar pe aceasta idee si momentul in care el isi aminteste who the fuck he is (adica peter) e punctat prin acel zbor - moment cand peter devine un super erou si salveaza situatia . In alix acest moment e punctat printrun flashback stupid... cu o alix mica... (chiar as fi vrut sa vad filmul ala cu ea mica - poate era ceva de capul lui) si apoi se lasa balta aceasta idee cu reamintitul si se trece la alta ideea - completarea armurii pe care ea o va imbraca pentru a deveni si ea un fel de super-eroina... desi ea nu face nimic, sabia face totul... cica... si taie dragonul si o alunga pe regina rosie si vine regina alba... In timp ce in peter pan, peter il invinge pe pirat... dar ... DAR ... piratul nu este alungat din taramul fantastic - pentru ca acel pirat, chiar si rau, face parte din taramul fantastic, si mai are de facut rele pe taram si peter pan il va pedepsi iarasi si iarasi... taramul fantastic ramane intrun echilibru de fapt. PE cand taramul din alix se duce naibi... adica vine alta regina... care instaureaza o noua lege si nimeni nu va mai avea NICIODATA de suferit si nimeni nu va trebui NICIODATA sa mai salveze inca o data acest tinut, preschimbat total...
Apropo, pittbul, nu pot sa iti spun cine e acel profesor , dar iti pot spune ca e un bun profesor, nu e cojar , a facut si teatru si film si ceea ce a spus el este adevarat. Dovada acest film!
|