Thread: "Antichrist"
View Single Post
Old 24 Mar 2010, 08:58   #123
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by illotempore2002:
Sau poate nu ai inteles totusi toate resorturile filmului, poate ti-au scapat detalii, poate nu ai terminat inca de facut puzle-ul, motiv pt care ar fi bine sa-l mai vezi o data. Filmul asta nu are cum sa te piarda pt ca e un clocot visceral de probleme, simboluri, posibile solutii finale.

Nici eu nu-l consider o capodopera, dar apar oricand scenariul acestui film.
Dacä ar fi asa cum ai spus tu, nu mi-ar da starea asta de haos plicticos si tembel - dimpotrivä, m-ar fascina într-un mod misterios, m-ar incita cu ambiguitate, m-ar chema la el din nou, nu m-ar respinge sastisit; asa s-a întâmplat cu multe filme de asemenea greu de pätruns, cum ar fi: «Hiroshima, mon amour» (aveam doispe ani), «L'année dernière a Marienbad» (la paispe ani), "Blowup", "Persona", "Pulp Fiction" si, cel mai recent, "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", pe care l-am väzut prima oarä la curs, acum patru zile! Mi-a fost foarte greu sä-l urmäresc, necum sä mai si sustin discutia (am läsat-o pe Dorothy s-o conducä), dar m-a captat, i-am simtit coerenta interioarä, si abia astept sä-l reväd! Dacä e, e - dacä nu, nu!
Oricum, ca sä poatä functiona ca "puzzle" (formulä oricum discutabilä, dar care uneori reuseste, totusi), un film trebuie sä se sustinä, sä fie inteligibil, sä placä, la un prim nivel explicit - dincolo de care poate începe sä functioneze "clocotul visceral de probleme, simboluri, posibile solutii finale" si alte detalii pe care "poate nu le-ai observat". Altfel, e ratat!
Dacä vrei sä aperi acest scenariu (pe care eu îl contest, deocamdatä, vehement), fä, te rog, analiza lui în scris, pe toate planurile. Va fi un exercitiu util în primul rând pentru tine, care vizezi o eventualä calificare pe directia asta. Iar dacä-ti reuseste, îmi scot päläria în fata ta!
(Dar va fi nevoie de analizä aprofundatä, logicä, punctualä, nu de etichete gen "clocot visceral de probleme si simboluri" sau "poate n-ai aia, poate n-ai ailaltä".

@Windom:
Citeste "Behold the Man", apoi vei avea cäderea sä comentezi raportärile mele religioase.
Chestia din poll-ul äla mä surprinde - nici nu mai stiu când, cum si de ce am votat... Probabil eram beat, distrat, posedat sau în plinä crizä de somnambulism. Categoric, am fäcut o gresealä de neiertat, prin inconstientä: cum sä votez un film pe care nu-l väzusem? Abia ieri l-am väzut pentru prima oarä!

Last edited by Pitbull : 24 Mar 2010 at 12:55.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif