Nicolaescu face un film după scenariul lui Vadim
"Nu mă las", spune pentru "Gândul" Sergiu Nicolaescu. Regizorul începe într-o lună şi jumătate filmările la noul său proiect "Candele de zăpadă", după un scenariu semnat Corneliu Vadim Tudor. Un proiect care a stat ceva în sertarul lui Nicolaescu, având în vedere că scenariul a câştigat concursul Centrului Naţional al Cinematografiei în 2004.
Până la filmările din mai însă, Sergiu Nicolaescu revine pe ecrane cu o nouă producţie: "Poker", a cărei premieră va fi pe 9 aprilie. "Nu eram decis să fac comedie, dar mi-am suprins producătorii, aşa cum s-a întâmplat şi cu «Nea Marin Miliardar»", spune regizorul. De altfel, filmul, un clasic al genului, este cea mai vizionată producţie românească din toate timpurile, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România. Aşa că Nicolaescu a mai abordat această cheie, odată cu începerea în toamna trecută a filmărilor la "Poker". O adaptare a piesei de teatru cu acelaşi nume, care se joacă de ani buni la Teatrul de Comedie din Bucureşti. "Este cu totul altceva, spune Valentin Teodosiu, unul dintre interpreţii rolurilor principale, pentru că în primul rând textul este diferit, ceea ce mă şi încurca la teatru uneori [...]. În mare este asemănător pentru ca rolul este acelaşi, dar mijloacele sunt altele. La teatru jucăm să ne înţeleagă şi cel din ultimul rând, că de aia dă banii, ca să ne audă. Aici suferinţa se joacă altfel decât la teatru: şi râsul, şi toate stările se reduc foarte mult."
|