Originally Posted by Pitbull:
Credeam cä în märii anul de gratie 2010 am cam läsat în urmä puerilitätile astea!
Adam si Eva nu reprezintä douä persoane reale, ci douä concepte, douä principii: masculinul si femininul, yin si yang. Iar Geneza nu trebuie sä fie interpretatä ca o naratiune cronologicä, ci ca o alegorie atemporalä a conditiei umane, în perpetuä desfäsurare - chiar si acum. In acest sens au dat (si continuä sä dea!) nastere Adam si Eva întregii omeniri: ca douä notiuni centrale din care decurg toate aspectele definitorii ale speciei noastre.
Deci, nici vorbä de incest, de odiosenii biologice si morale, de disparitia speciei si de alte concluzii pedeläturalnice.
|
Nu ca tin sa continui neaparat cu off-topicul, dar... una dintre cele mai pertinente voci din acest domeniu, D.C. Dulcan, spunea in "Inteligenta Materiei" ca A si E simbolizeaza de fapt, in Biblie, primele celule.
(sper ca nu confund sursa cu cealalta lucrare a sa "In Cautarea Sensului Pierdut" ... sau mai grav, chiar autorul... dar memoria mea e intr-o oarecare ceata)
In plus, eu nu inteleg cum se impaca latura vag-simbolica a Bibliei cu puzderia de exactitati ce tin de nume, ani, durate de timp etc.