View Single Post
Old 21 Mar 2010, 02:34   #81
buticut
Guru

buticut

Alice in Wonderland + Through the Looking Glass nu sunt niste carti de o complexitate iesita din comun, cu twists & turns sau cu un deep meaning. Povestea e clara,firul narativ e usor de urmarit. Sigur, lasa loc interpretarillor, depinde de varsta pe care o ai atunci cand le citesti si de cat de perversa iti este mintea ,dar cand am spus ca nu e un scriitor profund la asta ma refeream, nu il discreditam :-). Cand ai o carte asa de straightforward, nu poti sa ai asteptari ca filmul bazat pe ea sa fie o Odisee Spatiala.

Quote:
profit are alice dar nu cine stie
si nu o sa cumpere nimeni jucarii cu alice pt ca nu e film pentru copii e film pt adulti cretini care nu au curajul sa spuna ca un film e prost atunci cand e prost pentru ca nu vor sa iasa din sistemul de oi fara minte duse la taiere

Doar pentru ca TU NU VREI sa aiba profit, nu inseamna ca nu are. Let's be honest....e pentru a treia saptamana pe locul 1 la BO si inca mai trebuie sa se lanseze in multe tari. Cei de la Disney isi freaca mainile, pentru ca Alice e o mina de aur. Nici ca puteau sa lanseze filmul intr-o perioada mai potrivita - nu are competitie serioasa si in weekend cand lumea e libera, inca se inghesuie sa il vada. Numerele spun totul. Probabil Clash of the Titans o sa il detroneze. Hai sa nu exageram, Alice nu e o capodopera si nicidecum Burton's best (Sweeney & the two EDs all the way!), dar nu e film pentru adulti cretini. Sunt convinsa ca nu sunt singura persoana careia i-a placut, daca mi s-ar fi parut oribil, as fi avut curajul sa o spun, chiar daca ii tolerez cam multe lui Burton .

Totusi, Tim seriously needs....a serious movie! Sweeney a fost cel mai aproape de 'seriozitatea' pe care mi-o doresc de la el, insa s-a bazat pe un musical si nu pe un scenariu original scris de Burton. Stim ca e capabil de asta, desi nu pare sa fie mereu un storyteller desavarsit. As vrea cat de curand sa mai vina cu ceva 'al sau', ma tem in ritmul asta sa nu ajunga o gluma. Parteneriatul cu Disney e prolific pentru ei,nu atat pentru el, asa ca mi-ar placea sa se departeze de ei, pentru ca il limiteaza, iar un Burton caruia i se impun restrictii poate fi dezastruos (vezi: Planet of the Apes ). Are mare noroc ca actorii cu care lucreaza frecvent sunt A-class si il scot mereu din bucluc, altfel ar putea fi acuzat de lene, fiindca nu cauta pe altii, desi mi-ar placea sa isi mai aminteasca si de Keaton, pe care l-a pus foarte bine in valoare. We love Burton's imagination...in afara de Dark Shadows, care tot este amanat de zor, nimic din ce planuieste nu ma entuziasmeaza prea tare. Il ador pe Tim si il apar impotriva criticilor, dar spre binele lui,sper ca sa schimbe oleaca directia .

Last edited by buticut : 21 Mar 2010 at 02:56.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif