View Single Post
Old 20 Mar 2010, 11:46   #28
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Sau poate nici de 7 nu face, dar sub 6 nu are cum sa fie.
Mad Max 2 promite dar rateaza sansa de a fi o continuare de succes. Doar urmaririle alea cu viteza aia dementa de nici azi nu inteleg cum a fost filmata/regizata/turnata. Adica, ce dracu au facut, au mers mai incet si au derulat imaginea cu viteza?? Soseaua aia intra sub masina la o viteza de cel putin 120 km/h, poate 140-160. Cel putin asa reiese din film..
Din acea viteza s-au inspirat multe filme, inclusiv primul Terminator cand gonesc masinile alea sub insistenta maniacala a lui Cameron. Din unele documentare am aflat ca acele scene de actiune (T1) erau repetate exagerat, pana totul iesea asa cum trebuie, incat Linda Hamilton facuse intindere la glezne, sau se accidentase cumva, "alergati" de Terminatorul-Cameron. Astfel la orice film facut dupa Mad Max s-au straduit sa nu fie mai slab la capitolul urmariri, viteza. Nu stiu dk le-a reusit pt ca eu nu am mai vazut masini care sa goneasca ca in Mad Max 1, poate doar Fast Furios (1), Days of Thunder, dar astea sunt altceva, nici nu se compara.
Iar prima urmarire din Terminator 2: Judgment Day, in care predomina soarele, "peisajul" urban cumva apocaliptic (canalul ala din LA), negrul ca si culoare, simbol de putere, tenacitate (geaca de piele, trailerul negru), viteza dementa in care nu mai conteaza nimic decat scopul/targetul, uruitul motoarelor, puscociul, maniera in care e filmat de la nivelul solului pt a evidentia viteza, toate sunt (cel putin in subconstient) inspirate din seria Mad Max. Dar lucrat altfel, cu mai multa finete, imagine mai buna, sound, motivatie, imaginatie.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif