Originally Posted by Windom:
Originally Posted by Cinemania:
(desigur, nu inseamna ca nu va avea loc la un moment dat  )
|
Exact, e vorba de o catastrofa naturala (indiferent daca a fost declansata de un element antropic sau nu), independenta de vointa umana, pina la urma. Speranta e o chestie ce tine de firea umana. Eu zic ca se putea si fara ea, ar fi iesit primul film post-apocaliptic "cu coaie". Asta nu inseamna ca nu e un film curajos ci doar ca nu a mers all the way...
|
Total de acord.
Sau privind lucrurile putin si altfel (dupa cum am inteles eu din film):
Se da un grup de oameni de ambele sexe, pus in lumea aceea post-apocaliptica. Au de ales intre doua lucruri: se auto-decimeaza mancandu-se intre ei ? Sau se pun pe treaba si procreeaza ? Depinde.
La un moment dat, poate soarele va rasari din nou. Asta nu avem cum sa stim. Insa, inseamna asta ca trebuie sa renuntam la orice dram de umaninate ? Pe de alta parte, la fel cum astazi soarele straluceste si, in general, lumii ii merge bine, oamenii sunt oricum la fel ca cei din film: incearca sa supravietuiasca pe diferite cai.
Daca cei "buni" din film se folosesc de acea
flacara pentru a-si crea sperante, oare cei "rai", pradatorii, de ce aleg sa mai traiasca ? De ce nu au ales sa se sinucida (ca de ex sotia tatalui) ?Speranta exista si la acestia: speranta de a pune mana pe carne proaspata, de ex. Care categorie e mai prejos ?