Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 16 Mar 2010, 16:35   #113
paul_aramis
Guru
 
paul_aramis
 
Join Date: Apr 2009
Location: în ţara laptelui
Posts: 2,347
Originally Posted by Dragomara:
Originally Posted by paul_aramis:
păi de ce crezi că ţuica-ţuică la noi are 80 de grade? ceva trebuie să topească grăsimea aia, nu?
Grade Kelvin, sau de care?!

Ţuica-ţuică nu cred să aibă mai mult de 35-40 (şi asta cea de calitate), iar pălinca nu cred că trece de 60.

PS: mă ofer să o testez, pălinca, că de ţuică mi-s sătulă. N-am mai băut o plăincă de vreo... 2 ani.

(PS1: M-am născut şi crescut în patria ţuicii, adică undeva între Slatina şi Piteşti; ai mei au făcut şi fac încă ţuică (numai de prună) de când mă ştiu )

nu, grade volumetrice. şi când zic ţuică, e ţuică. pe la noi pălinca e aia de se face din alte fructe decât pruna sau din trevere. şi are 80 de grade. data viitoare când mai ajungi prin locurile unde se face ţuică d-aia ca lumea, cere să bei fruntea. de fapt să guşti. că de băut n-aş prea crede.eventual o poţi folosi la frecţie, dacă răceşti.
__________________
"Şi voi porni. Simplu. Toţi indienii mor astfel, în hamacurile lor. Se leagănă uşurel. Când totul se sfârşeşte, înseamnă că au plecat spre o altă viaţă, mai frumoasă."
Fernand Fournier-Aubry
23.11.1901 - 20.12.1972
paul_aramis is offline   Reply With Quote sendpm.gif