Originally Posted by Dragomara:
Originally Posted by paul_aramis:
păi de ce crezi că ţuica-ţuică la noi are 80 de grade? ceva trebuie să topească grăsimea aia, nu?
|
Grade Kelvin, sau de care?!
Ţuica-ţuică nu cred să aibă mai mult de 35-40 (şi asta cea de calitate), iar pălinca nu cred că trece de 60.
PS: mă ofer să o testez, pălinca, că de ţuică mi-s sătulă. N-am mai băut o plăincă de vreo... 2 ani.
(PS1: M-am născut şi crescut în patria ţuicii, adică undeva între Slatina şi Piteşti; ai mei au făcut şi fac încă ţuică (numai de prună) de când mă ştiu  )
|
nu, grade volumetrice. şi când zic ţuică, e ţuică. pe la noi pălinca e aia de se face din alte fructe decât pruna sau din trevere. şi are 80 de grade. data viitoare când mai ajungi prin locurile unde se face ţuică d-aia ca lumea, cere să bei
fruntea. de fapt să guşti. că de băut n-aş prea crede.eventual o poţi folosi la frecţie, dacă răceşti.