View Single Post
Old 11 Mar 2010, 23:12   #2056
BLACK-SPIDER
Guru

BLACK-SPIDER

Dupa ce anul trecut am citit cartea Zorba Grecul , astazi am vazut si filmul. Sincer eu mi-l imaginam putin altfel pe Zorba, putin mai inalt si mai slab. Insa trebuie sa recunosc ca Anthony Quin a facut un rol mare.
Scena in care vaduva a fost ucisa, m-a dus cu gandul la Malena cu Monica Belluci. Cred ca regizorul respectiv s-a inspirat de aici. De asemenea Dogville a lui Lars von Trier prezinta o poveste asemanatoare.
Bubulina, a fost exact cum mi-o inchipuiam si eu, chiar mi-a parut rau cand a murit, dar macar a murit fericita, Zorba e intradevar un suflet nobil.
Dupa moartea acesteia , m-am amuzat teribil atunci cand i-am vazut pe cei din sat cum i-au devastat casa.
Dar in acelasi timp aveam un sentiment de ura si de scarba fata de babele alea, de curiozitatea lor amestecata cu morbiditate , cand se pregateau sa o vada pe saraca Bubulina cum isi da sufletul, ca sa o boceasca putin si apoi sa ii devasteze casa.
Iar dansul de la final de pe plaja a fost sublim
Una pentru alta un film reusit, cu personaje puternice. Filme ca asta sa tot vezi :-) 9/10

Last edited by BLACK-SPIDER : 11 Mar 2010 at 23:18.
BLACK-SPIDER is offline   Reply With Quote sendpm.gif